Nieuws

Speelplekken Overbetuwe worden verbeterd

De gemeente Overbetuwe gaat alle speelplekken in de gemeente aanpassen, in samenspraak met bewoners. In 2023 is in Elst-Zuid gestart. Een projectleider van de gemeente neemt in samenwerking met een ontwerper/ uitvoerder samen met kinderen, jongeren, (groot) ouders en omwonenden speelprojecten door.

Onbeperkt Leefbaar

‘Onbeperkt Leefbaar’ was het thema van Internationale Vrouwendag op 8 maart jl. Dat was de reden voor de vrouwen van de gemeenteraad en het college om iedereen uit te nodigen voor een gezellige avond met als thema ‘Leven met een beperking in Overbetuwe’.

Interview SGO – Estée Gerritsen

Estée Gerritsen is 24 jaar, woont in Duiven, werkt bij Uniek Sporten, is vrijwilliger voor de Stichting Moving Without Limits, werkt bij haar eigen bedrijf Gelukkig Uniek en is een actieve liefhebber van sporten. Kortom veelzijdigheid ten top!

 Afscheid Jan Troost

Ook wij, de SGO, zullen Jan missen omdat wij ons als SGO door hem zeer geïnspireerd en vertegenwoordigd vonden. Dank voor zijn niet aflatende strijd voor de inclusieve samenleving/naleving van het VN-verdrag waarvoor hij zich zowel regionaal als landelijk op een steeds voor hem zo markante wijze heeft ingezet.

Contactpersoon Heteren stelt zich voor

Hallo, mijn naam is René Verhoeven, 62 jaar jong en woonachtig in Heteren. De Heterenaren kennen mij misschien van die man in de scootmobiel die dronebeelden maakt van ons dorp. Dat klopt, dat ben ik.

Nieuw SGO-lid Willy van der Hoeven stelt zich voor

Vandaag is het precies een jaar geleden dat ik mijn nieuwe huisje in Elst ging bekijken. Een plek waar ik met plezier woon..... Ik ben geboren in Millingen a/d Rijn.

Hulp van A&K

Onze vaste drukker van dit SGO Nieuwsblad en al onze andere folders en infomateriaal is sinds jaar en dag A&K Familiedrukker uit Andelst. Het ziet er altijd prima verzorgd uit!

Complimenten

De gemeente heeft een nieuw meldingssysteem voor obstakels: Fixi En warempel de SGO hoorde van mensen uit onze doelgroep dat sindsdien de meldingen prima afgehandeld worden.

Spreekuren Sociaal Raadslieden Overbetuwe

Sociaal Raadslieden van Santé Partners houden spreekuren in Overbetuwe. Ze geven gratis informatie en advies aan de inwoners van de gemeente Overbetuwe. Onze doelgroep zijn de mensen met een lager inkomen.

Sluiten van deuren, Do It Yourself

 Om deuren te kunnen gebruiken zijn er soms aardig wat hobbels te nemen. Genoeg hulpmiddelen in de markt om ze te slechten. Drempelverhogers, automatische deuren, klinken, veren en drangers. Soms is een schuif-of vouwdeur een oplossing. Lia tipte ons over een zelfgemaakt touwtje:

Heteren heeft ribbeltegels! Waar zijn die nu weer voor nodig?

Heteren heeft ribbeltegels! Mensen die slechtziend of blind zijn volgen de lijnen op straat met hun taststok en voeten. Zo kunnen ze veilig een straat over te kunnen steken. Ongeveer 300.000 mensen in Nederland zijn blind of slechtziend.

Tijgeroog

Een tweede hersenschudding en de effecten van whiplash-achtige klachten na een auto-ongeluk zorgden ervoor dat ik mijn beoogde carrière in medisch onderzoek achter me moest laten. Ook veel hobby's waar ik van genoot waren niet meer zo makkelijk te doen.