Speeltuinen Overbetuwe

Kinderen met een beperking moet gewoon met andere kinderen in de buurt  samen kunnen spelen in de speeltuin.
De gemeente heeft beperkt budget beschikbaar om de bestaande speeltuinen op te knappen. Afgelopen jaren waren al  andere wijken en dorpskernen aan de beurt. Er werden daar nog enkele aanpassingen aangebracht om de speeltuintjes meer geschikt voor kinderen/ouder met een beperking te maken. In Heteren kwam er een halfverharding onder de bestaande nestschommel. Toegangen en en delen van ondergronden werden enigszins verbeterd.  Natuurlijke speelelementen waar iedereen in kan spelen. Helaas worden ondergronden vaak met veel zand gevuld, veilig en makkelijk te onderhouden, maar niet geschikt voor onze doelgroep. De SGO pleit voor andere, berijdbare ondergronden, zand- en waterbakken op hoogte, speeltoestellen waar iedereen op kan spelen, en per dorpskern ook een aantal aangepaste speeltoestellen. De SGO is één van de vele betrokken partijen die hierover meedenkt.

Speeltuin renovatie 2019  Zetten, Driel en Randwijk, lees hier de info van de gemeente. En bekijk de Vlog van de kinderburgemeester. In een speeltuin in Driel  én in Elst liet de SGO onderstaand filmpje  (Linssen Videoproduktie)  maken van de zusjes Zaza en Pippi, zij zijn lid van de landelijke speeltuinbende en willen op meer plekken  samen kunnen spelen.

Benieuwd naar wat er mogelijk is op het gebied van aangepaste speeltoestellen (voor iedereen)? Kijk eens op Pinterest  voor inspiratie!