Een verdrietig en schokkend bericht in onze whatsapp groep van Special Kids Day:

“Onze lieve zoon en dappere strijder Omar is overleden, hij…

SGO Nieuwsblad juni 2022

Lees de Juni editie van ons SGO blad 2022 *Special Kids Day *Nieuw…

Hoi, ik ben Salma Bensiali , de kinderburgemeester van Gemeente Overbetuwe.

Op 17 mei a.s. bij Familiehuis het Lingeveld gaat Special Kids Day plaatsvinden. Ik heb veel geleerd van alle vergaderingen die ik heb bijgewoond, wat er allemaal bij komt kijken als je een evenement moet organiseren. Ik heb ook kennis gemaakt met veel nieuwe mensen. Ik heb ook een aantal nieuwe moeilijke woorden geleerd zoals, begroting, factuur en beachflags. Ik ben ook heel blij dat veel bedrijven en organisaties willen meewerken en geld hebben gedoneerd. Dankzij het SGO, Gemeente Overbetuwe, de talrijke vrijwilligers en natuurlijk Familiehuis het Lingeveld, zal de Special Kids Day een prachtig en bijzonder feest dag worden voor de kinderen met een beperking met hun ouders en broertjes en zusjes. Zonder alle hulp en donaties was het ook nooit gelukt om het feest te organiseren. Ik hoop dat deze dag op 17 mei een groot succes wordt. Het zou natuurlijk super leuk zijn als Special Kids Day in de toekomst blijft terug komen.

Familiehuis t Lingeveld

Waarom Special Kids Day

U zult zich vast afvragen waarom ik precies een feestdag wilde organiseren.

Het begon eind 2018 dat ik me realiseerde dat er nog best weinig aandacht wordt besteed aan mensen met een beperking. Ik weet dat, omdat mijn broer Omar in een rolstoel zit en niet kan praten en lopen en meervoudig gehandicapt is. Ik had een brief geschreven naar de oud-burgemeester Toon van Asseldonk. Tot mijn grote verbazing kreeg ik een brief waarin stond dat ik was uitgenodigd om langs te komen op het Gemeentehuis, samen met mijn ouders en mijn broer Omar, om over de dag te praten. Ik was heel blij toen ik het hoorde en kon niet wachten totdat het zover was.

Toon van Asseldonk begon ook al wat te zeggen over het kinderburgemeesterschap, ik was direct al geïnteresseerd en wilde gelijk meedoen aan de competitie. We kregen sollicitatiebrieven van de juf uitgedeeld en ik vulde de brief thuis in.

Ik hoorde dat ik op sollicitatiegesprek mocht komen en vond het superleuk en een tikkeltje spannend. Uiteindelijk ben ik nu de kinderburgemeester van gemeente Overbetuwe. Nu ik kinderburgemeester ben heb ik meer contact met de gemeente die me goed kan helpen met dingen die ik wil uitvoeren. En ik ben superblij dat het zover is gekomen en dat iedereen mij wil helpen met het organiseren van de dag.

Ik ben jullie hiervoor erg dankbaar.  Bron foto: Susan

Lees hier meer over de acties van Salma