Binnen het bestuur van de Stichting Gehandicaptenplatform Overbetuwe (SGO) bestaat een vacature voor de functie van:

SECRETARIS (V/M)

SGO komt op voor de belangen van inwoners van de gemeente Overbetuwe met een beperking. We hebben een informerende, adviserende, ondersteunende en signalerende rol en adviseren de gemeente bij projecten en beleid. Daarnaast organiseren wij voorlichting op alle basisscholen en verder een wekelijks zwemuur voor mensen met een beperking en een NAH-café in diverse dorpen.

We hebben een actief bestuur van circa 12 leden en verder zijn er 60 vrijwilligers actief. Een belangrijk uitgangspunt is dat iedereen naar eigen mogelijkheden en wensen invulling geeft aan haar of zijn activiteiten t.b.v. SGO.

De secretaris zal zich in samenspraak met de overige bestuursleden bezighouden met de volgende taken:

  • Organiseren en voorbereiden van vergaderingen van het bestuur (10/jaar) inclusief verslaglegging
  • Het zijn van het formele aanspreekpunt van SGO: verzorgen/bewaken/archiveren post
  • Toezien op naleving statuten en wet- en regelgeving
  • Opstellen adviezen over de doelgroep

Enige ervaring in de taken is meegenomen maar zeker niet vereist. Je krijgt ruimschoots mogelijkheden en support om je de functie eigen te maken.

Afhankelijk van eigen interesse en/of ervaring kan de secretaris ook bepaalde onderwerpen oppakken zoals bijvoorbeeld op het gebied van toegankelijkheid, vervoer, zorg wonen, gezondheid en werk en onderwijs.

Het betreft vrijwilligerswerk voor een doelgroep waarvoor erg veel verbeterd kan worden en waar voor jou echte kansen liggen om wezenlijke bijdrages te leveren.

Inlichtingen over de functie kunnen ingewonnen worden bij Theo Bus (voorzitter) telefoon: 0657802102. Ook kun je schriftelijk reageren of kenbaar maken dat je interesse hebt op zijn  emailadres: voorzitter@sgo-overbetuwe.nl                                           www.sgo-overbetuwe.nl

15 november 2023