Logopedie, Informatie voor NAH café

Logopedie het Kompas bevindt zich in Arnhem Zuid en is o.a. gericht op behandeling van mensen met NAH. Voor de logopedie is een verwijzing nodig van een arts. Wij behandelen bij ons op de locatie, maar kunnen ook aan huis komen als daar een indicatie voor is. Logopedie het Kompas is aangesloten bij Thuis-Verder, een team met verschillende disciplines voor revalidatiezorg aan huis, in de regio Arnhem Zuid, Lingewaard en Overbetuwe. Revalideren na NAH kan in een revalidatiecentrum, maar steeds vaker wordt mensen aangeraden thuis te revalideren. De verschillende therapeuten (fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, diëtist, psycholoog of ambulant begeleider) komen dan aan huis voor therapie.

Logopedie bij NAH richt zich vooral op problemen in taal, spraak en slikken. Bij mensen met NAH met aanvankelijke slikproblemen zien we dat de slikfunctie na enkele weken goed herstelt. Voor taal en spraak geldt; in de eerste 3 tot 6 maanden na optreden van NAH is er de meeste kans op herstel, maar ook daarna kan er nog verbetering zijn.

Buiten de therapiesessies en na afsluiting van logopedie is het soms fijn om zelf te kunnen blijven oefenen.
Dit kan door aan de slag te gaan met oefenmateriaal op websites of apps, zoals:
◦ Topwoordvinding.nl – een website te gebruiken bij woordvindingsproblemen. Je oefent hier met woorden binnen een thema (aanschaf van het programma kost 50 euro).
◦ Komproweb.nl – op deze site staan verschillende oefeningen op het gebied van taal (gratis).
◦ Digitaal (desmidt.eu) – een app met verschillende oefeningen in taal voor mensen met afasie (gratis te downloaden).

Meer informatie kunt u vinden op onze website www.logopediehetkompas.nl
Wij zijn te bereiken via mail (info@logopediearnhemzuid.nl) of per telefoon (06-25528903).

Met vriendelijke groeten,
Rosa van Bemmelen, Thiarda Tjeerdsma & Judith Kocken
Logopedie het Kompas
Mr. D.U. Stikkerstraat 10
6842 CW Arnhem