Zwemuur met een Fysieke Beperking

EZ&PC heeft een speciaal zwemuur gereserveerd voor leden met een fysieke beperking. Dit uur is bedoeld voor mensen die als gevolg van een beperking niet kunnen deelnemen aan één van de overige zwemuren van EZ&PC. Na de zomervakantie start op maandagochtend om 11 uur op 11 september het nieuwe seizoen 2023-2024!

Onder mensen met een fysieke beperking wordt niet uitsluitend zichtbare handicaps verstaan. De begeleiding en de oefeningen in dit uur zijn hierop gericht.
Het zwemuur wordt begeleid door meerdere kaderleden op de kant en in het water. Het bad en de vereniging beschikken over de voorzieningen en het oefenmateriaal om de leden op adequate wijze toegang te verlenen tot het water en een gevarieerd programma aan te kunnen bieden.

Indien leden een intensieve begeleiding nodig hebben (één op één) dan bestaat voor deze leden de mogelijkheid om zich kosteloos te laten begeleiden door maximaal één, vaste bij EZ&PC ingeschreven begeleid(st)er.Voor een begeleid(st)er dient u zelf te zorgen. Aan het inschrijven van deze begeleid(st)er zijn geen kosten verbonden. U kunt, als u een PGB heeft, een begeleid(st)er een vergoeding betalen uit uw PGB.

Dit zwemuur is in samenwerking met de Stichting Gehandicaptenplatform Overbetuwe tot stand gekomen.

Inlichtingen

Voor verdere inlichtingen over deze afdeling kunt u het beste contact opnemen met de vertegenwoordiger in het bestuur voor de ZMFB via het mailadres zmfb@ez-pc.nl

Zwemvierdaagse

De uurleiders in Elst hebben samen met twee bestuursleden besloten om de zwemvierdaagse nieuw leven in te blazen.
Foto’s: Duikschool Curious2Dive Curaçao

Het onmogelijke is toch mogelijk

Bij OWSV (OnderWaterSportVereniging) Gaviiformes uit Overbetuwe heb ik een introduik gedaan

Zwemmen voor mensen met een beperking overgedragen aan EZ&PC

Met hun afscheid is tevens besloten om de organisatie en begeleiding van het zwemuur volledig bij de EZ&PC te leggen.