verdriet

Wat is Gewoon

Het voorlichtingsscholenproject “Wat is Gewoon” is een initiatief van de SGO. In de groepen 7/8 van de basisscholen  in de Overbetuwe maken kinderen kennis en ervaren ze wat het is om een lichamelijke beperking te hebben. Door middel van een video, werkboeken, rolstoel rijden, gebruik van taststokken, braille, gebarentaal, hulpmiddelen en veel praktische opdrachten zijn de kinderen een ochtend intensief aan de gang. Na afloop krijgt ieder kind een oorkonde.

Het scholenproject “Wat is Gewoon” draait nu alweer sinds 2001. Om een basisschool te bezoeken is heel wat werk vooraf nodig: contact leggen met de school, een afgestemd rooster maken, spullen vervoeren, de video afgeven, leerlingenlijsten vragen en oorkondes schrijven. Op de dag zelf moet er dan ook nog het een en ander klaargezet worden en moeten de vrijwilligers op hun plek komen.

Hulp gevraagd:

· Wie wil samen met anderen het scholenproject in goede banen leiden? Het gaat dan om het organiseren en voorbereiden van de ochtenden op school, het begeleiden van de groep vrijwilligers,
het contact onderhouden met de scholen en het bijhouden van het materiaal.
· Welke mensen willen mee gaan draaien in het project? Vooral mensen met een lichamelijke beperking of chronische aandoening zijn zeer welkom.
· Wilt ú uw eigen ervaringen vertellen over uw handicap, uw rolstoel, uw manier van communiceren, uw beperkingen, uw leven met hulpmiddelen, dan bent u van harte welkom!

Neem contact op met Ans Selman         0488-454284