Interview met Eddie van Werven, Hengelsportvereniging De Rietvoorn

“Vissen is een heerlijke activiteit die je als hobby kunt beoefenen, maar ook als topsport kunt doen. Zo worden er jaarlijks veel viswedstrijden georganiseerd door verschillende visverenigingen”.

Interview met Wilfred de Man, begeleider TopTeam van Batouwe Basketball

Het TopTeam is er voor kinderen vanaf 7 jaar die wat extra aandacht nodig hebben en die willen sporten op hun eigen niveau.

“Alles kan, misschien een beetje anders, maar alles kan”

Marïelle rijdt paard bij Bio Manege in Arnhem. Ze denkt in mogelijkheden

Geert Flinkert interviewt elke drie maanden een sporters met een beperking uit de Betuwe.

Vanaf oktober 2019 ben ik betrokken bij Stichting Gehandicaptenplatform Overbetuwe en zorg ik voor een vaste rubriek ‘Sporten’ in het SGO Nieuwsblad. Doel is het sporten te promoten voor mensen met een handicap.

Ga je deelnemen aan een sportieve activiteit of heb je een leuke sportervaring? We kunnen deze informatie opnemen in ons blad. Hoe? Als je een mail stuurt naar g.flinkert@home.nl, neem ik contact met je op. Uitsluitend met jouw toestemming worden berichten en eventuele foto’s geplaatst.

De websites van Overbetuwe Beweegt en Unieksporten breng ik graag onder jullie aandacht.   www.overbetuwebeweegt.nl

Op deze site vind je een overzicht van alle sportactiviteiten en sport- en beweegaanbieders in gemeente Overbetuwe. Voor vragen kun je terecht bij één van de teamleden van Overbetuwebeweegt.nl. Zij kunnen je adviseren en je helpen met het maken van een keuze voor een bepaalde sport.

Aangepast Sporten

Het team Overbetuwe Beweegt heeft ervoor gekozen om met name te verwijzen naar de website van www.Unieksporten.nl. Uniek Sporten brengt de sportmogelijkheden regionaal in beeld en biedt een grote keuzemogelijkheid aan beschikbare sporten.

Uniek Sporten is hét sportloket voor aangepast sporten en helpt mensen met een handicap een geschikte vorm van sport of bewegen te vinden. Daarnaast is veel informatie, zoals het actuele sportaanbod, te vinden op unieksporten.nl of via de app van Uniek Sporten.

Via een digitale nieuwsbrief blijf je op de hoogte van nieuw sportaanbod, activiteiten en mooie verhalen over sporten met een handicap. Inschrijven voor de nieuwsbrief kan op de website.

Wheels2Sport is een gratis uitleenservice van sporthulpmiddelen die beschikbaar zijn in de hele regio Arnhem.

Met sportieve groeten,

Geert Flinkert