Samen op de (duo)-fiets

Voor de eerste keer van ons leven hebben wij samen kunnen fietsen in onze vakantie op onze duofiets. Van 4 tot en met 16 juni hebben wij gekampeerd in Hummelo op camping De Graafschap met aangepast privésanitair. Wij maken gebruik van een duofiets de PF-mobility die in een goede en prettige samenwerking is aangepast door Harald Oskam van Bijzondermobiel te Andelst.

Na de twee weken Hummelo hebben we gekampeerd in Aerdt van 16 tot en met 23 juni op camping De Rijnstrangen. Wij hebben het bijzonder en fijn ervaren de prachtige omgevingen op deze manier te kunnen ontdekken per fiets.
Na deze drie heerlijke weken met mooi weer in juni hebben wij nog twee weken gekampeerd begin september. Wij hebben gekampeerd in Renesse en Oeffelt. Beide omgevingen zijn heerlijk om te fietsen. Camping De Maasvallei ligt aan de Maas en aan de overkant ligt Gennep.

Helaas zijn we toch enkele obstakels tegen gekomen.
Op camping De Graafschap hadden wij aangepast privé sanitair (zie foto) waar je via een oprijplaat naar binnen kunt rijden. Het ontbrak hier aan een paal met schakelaar om de deur automatisch te openen. Wij hebben dit gemeld en kregen tot onze verbazing te horen dat wij de eerste waren die hen hiervan op de hoogte stelde. Men was blij met onze opmerking en gaat hier zeker iets aan doen.
Tijdens onze fietstochtjes zijn we paaltjes tegen gekomen en dan hoop je dat je er tussendoor kunt. Dit komt helaas voor in zowel stad of dorp als het buitengebied. Ook kun je verrast worden door op onverharde paden terecht te komen. Over het algemeen zijn de fietspaden van goed tot redelijk toegankelijk is onze ervaring tot nu toe.

Wij zijn heel blij dat we nu samen kunnen fietsen en hierdoor meer bewegingsvrijheid hebben en op deze manier meer kunnen genieten. Een groot voordeel is dat de fiets in onze Renault Kangoo past zodat we deze mee kunnen nemen.
Wij kijken terug op twee heerlijke kampeer-fiets-vakanties.
Elly en Theo Spaargaren