Natuur

Iedereen moet zonder problemen gebruik kunnen maken en kunnen genieten van de Nederlandse natuurgebieden. Voor sommige groepen bezoekers van de natuurgebieden is het nodig om extra aandacht te besteden aan de bereikbaarheid, toegankelijkheid, bruikbaarheid en informatievoorziening.

Familieroute in Het Waterrijk

Familieroute feestelijk geopend! geschikt voor scootmobielers, voor driewielfietsen is het soms net te smal

Krasse K(n)arren

In Arnhem Zuid en Elst/Overbetuwe is een groep (ook jongere) scootmobielers actief.

Discofeest en Hippocampe voor Zaza

Zaza en Pippi hebben creatieve ouders

Overbetuwse Natuur

Park Lingezegen

Op de kaart van Park Lingezegen kunt u de rolstoelpaden en voorzieningen terug vinden.

Wandelen: Veel verharde fiets/wandelpaden. Er is bij Landerij de Park een rolstoeltoilet, horeca is toegankelijk, Gehandicaptenparkeerplaatsen. De speeltuin is deels toegankelijk.

Landgoed “Heerlijkheid Hemmen”

De wandelpaden op- en rond dit Landgoed zijn voorzien van gesloten/ smalle hekjes. Door de week, kantooruren is het mogelijk om de beheerder met een sleutel te laten komen. De Kasteeltuin is wel per rolstoel vanaf de weg te bezoeken.

Landgoed Loenen

De wandelpaden rondom dit Landgoed zijn deels verhard, maar niet alle tussenpaden zijn rolstoeltoegankelijk. Een alternatief (grote ronde) is om vanaf Slijk Ewijk- Landgoed Loenen- Herveld Zuid (binnenweg) over een verhard wandelpad weer richting de recreatieplas te gaan, vanaf daar kun je via verharde paden naar dorpje Slijk Ewijk. In Slijk Ewijk is er in het Dorpshuis Beatrix (niet altijd open) een rolstoeltoilet.

Strandpark Slijk Ewijk

 • Wandelen: Toegankelijk rondje rondom de plas over verhard pad. Lees hier alle informatie
 • Restaurant Watergoed, redelijk toegankelijk (drempel/zware deur) terrassen zijn prima. Rolstoeltoilet opzij van het gebouw, sleutel bij personeel, gehandicaptenparkeerplaats
 • Pannenkoekenhuis: toegankelijk, rolstoeltoilet, gehandicaptenparkeerplaats,
 • Strand en Zwemwater, geen voorzieningen
 • Toegankelijke Vissteigers ,2 stuks aan de plas tegenover het Pannenkoekenhuis

Strandpark Rijkerswoerd

 • Wandelen, deels langs het fietspad, er is een grotere doorgang vanaf parkeerplaats. Je kunt de beheerder bellen die maakt andere hekken open en  heeft de sleutel van het rolstoeltoilet (met losse oprit)
 • Zwemmen en strand, geen voorzieningen
 • Gehandicaptenparkeerplaatsen
 • Eetcafé de Woerd, toegankelijk en er is een rolstoeltoilet

Randwijkse Waarden

Dit prachtige buitengebied is deel klaar, toegankelijke, halfverharde paden, rolstoelvriendelijke hekken , hondenveld, en ligweide. Wel een helling de dijk af/op, zeer waarschijnlijk worden er twee nieuwe rolstoelvriendelijke dijkafgangen gemaakt. Er komt nog een gehandicaptenparkeerplaats. Maar de vissteigers en het vogelkijkpunt zijn nu (2020) klaar.

Loenensche Buitenpolder

Oosterhoutse Waarden

Natuurzonderdrempels.nl biedt handige informatie

 • voor bezoekers, mensen met een functiebeperking (rolstoel- en scootmobielgebruikers, blinden, mensen met een beperkt uithoudingsvermogen, mensen met een verstandelijke beperking, ouderen) over toegankelijkheid van de natuurgebieden.
 • over voorzieningen die u in uw natuurgebied kunt aanbrengen om de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid te vergroten. Daarbij wordt telkens verwezen naar de voorbeelden en technische richtlijnen in het handboek ‘Samen op Pad’ van Groen & Handicap.