Nieuws

Sociaal Team over de NAH middag

 Floor (screener Sociaal Team Overbetuwe) werd gevraagd om een stuk te schrijven over hoe zij de themabijeenkomst "Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)" heeft ervaren.

Esther over haar ervaring bij NAH-Thema middag

Daar ging ik…colbert aan, haartjes netjes, make-up op. Ik moet er goed uitzien, niet als een patiënt, want zo zie ik mezelf niet.

Vire Hof Driel

Verschrikkelijk jammer dat de hele bestrating en parkeerondergrond met grote gaten is uitgevoerd. Dat wordt levensgevaarlijk met een stok, rollator of rolstoeler...

SGO op de markt in Zetten

Woensdag 2 mei stonden Theo, Nel en Jeanne van de SGO klaar op de zonnige, kleine markt van Zetten met hun informatie. Het was er niet zo druk, maar gelukkig hebben we toch een fiks aantal mensen kunnen spreken. Hun verhalen waren soms indrukwekkend.

Bij Ons Thuis

Het uit ouders van jongvolwassenen met een verstandelijke beperking bestaande ouderinitiatief ‘Bij Ons Thuis’ bundelt de krachten om op korte termijn in Elst een beschermde en bestendige woonvorm te realiseren voor hun kinderen.

De column van Lidy: Al doende leert men

Toen Yasmine geboren werd en er de jaren daarna steeds meer zichtbaar werd dat zij zich anders ontwikkelde dan haar broers, was het voor ons belangrijk dat er ook een diagnose kwam. Of eigenlijk niet voor onszelf als ouders, maar meer om zaken voor elkaar te krijgen. In Nederland is het zo geregeld dat als je een duidelijke diagnose hebt, er poorten voor je open gaan, die anders gesloten blijven.

Bindingsuitje

Zaterdag 15 april zijn we met 35 mensen naar het Openluchtmuseum in Arnhem geweest. De organisatie was geheel in handen van onze penningmeester Marco. De wind was snijdend koud, daar kon Marco niks aan doen, maar verder was het perfect geregeld.

Van de bestuurstafel

Zo af en toe word je weer eens geconfronteerd met zeer fundamentele vragen zoals “Waartoe zijn jullie op aard?”. Vragen die veelal ontstaan bij mensen die nieuw bij de club zijn en die de rest wakker schudden om er weer eens goed over na te denken wat we nou eigenlijk allemaal aan het doen zijn. Wat doen we als SGO en hoe geven we daar invulling aan?

Secretaris per 2024 gestopt

Mijn naam is Nel Achterhes, ik ben 58 jaar, en woon met Hannah sinds anderhalf jaar in Hemmen.

SGO Nieuwsblad maart 2023

Lees ons Nieuwsblad SGO maart 2023 Op de voorzijde zie je een foto van Zaza op vakantie