Vrije tijd

Mediagebruik, sociale contacten, hobby’s, cultuur, sport, uitstapjes, horeca en feestjes, of gewoon niets doen
Creatieve hobby’s, er zijn veel adressen in de Overbetuwe waar je workshops kunt volgen of samen een hobby beoefent. Belangrijke factor is de toegankelijkheid van de locatie. In de Multi Functionele Centra (Dorpshuizen) zijn allerlei (plaatselijke) voorstellingen en activiteiten.  De meesten zijn goed toegankelijk en beschikken over een rolstoeltoilet. Alle toegankelijke gebouwen/locaties in de Overbetuwe zijn te vinden op https://onsoverbetuwe.nl/gids/

Vierdaagse 2024 rolstoeltoiletten en feesten

Locaties van de rolstoeltoiletten, en de feesten
Foto’s: Duikschool Curious2Dive Curaçao

Het onmogelijke is toch mogelijk

Bij OWSV (OnderWaterSportVereniging) Gaviiformes uit Overbetuwe heb ik een introduik gedaan

Column Lidy: Money, money, money…

Een tegoedbon; met haar vader en moeder twee dagen naar de Efteling ...

Hulpmiddelen

Verder zijn er veel handige hulpmiddelen op de markt om bijvoorbeeld een kwast of haaknaald te verdikken. Openers, hoog laag tafels, loeplampen, eenhandig gereedschap, scharen op batterijen etc zijn te koop, of soms zelf te maken. Om een draad door de naald te krijgen zijn er bijvoorbeeld draaddoorstekers en aparte opzetstukjes voor de naaimachinenaald te verkrijgen oa in Elst, Hobbywinkel Do-it.

Ook voor gezelschapsspellen zijn er bijvoorbeeld handige kaarthouders of kaartschudapparaatjes. Extra grote kaarten, dobbelstenen of spellen. Soms bij Blokker, Xenos, Medipoint, RSR.  Informatie bijvoorbeeld op Spelplus  of op Nenko  of Barry Emons
Of maak zelf je eigen aangepaste speelgoed.

Recreatie

Wandelen, fietsen, muziek maken, op vakantie gaan, zingen. Ook hiervoor geldt dat het afhankelijk is van je persoonlijke situatie, de toegankelijkheid van de openbare ruimte en gebouwen en het gebruik van eventuele hulpmiddelen.
Aangepaste Vissteigers zijn er aan de Linge in Elst en Zetten, Rijkerswoerdse Plassen, Randwijkse Waard en Slijk Ewijk.
De toegankelijke paden in de regio staan hier.

Cultuur

Theater de Kik in Elst biedt een gevarieerd programma van toneel/cabaret voorstellingen, filmvertoningen en muziek. Het Theater is goed toegankelijk,voorzien van een lift en rolstoeltoilet. Parkeren kan op het terrein.

In Arnhem is er een speciale brochure Uit in Arnhem  uitgegeven. Ook de rolstoeltoiletten en gehandicaptenparkeerplaatsen zijn in het centrum van Arnhem in kaart gebracht.

In Nijmegen staat veel info op ToegankelijkNijmegen.nl  zoals de gehandicaptenparkeerplaatsen