“Hé Ooievaar, schiet eens een beetje op”
Zwemster Willemien kan er wel om lachen, het is op maandagmorgen een gezellige groep waarmee ze zwemt. Lachend vertelt ze dat het daarna ook nog gecorrigeerd werd: “Je bent eigenlijk meer een flamingo”. Willemien gebruikt in het water haar beenprothese niet….. Via de “luie”trap gaat ze op één been het water in. Ze kijkt elke maandagmorgen naar het zwemuur uit. Gezellig om iedereen weer te spreken.
Op maandag morgen van 11 tot 12 uur zwemmen in De Helster mensen met een beperking. Een speciaal zwemuur voor iedereen die graag rustig wil zwemmen of zelf wil oefenen.

Iedereen is welkom met zichtbare of onzichtbare beperkingen.
Ook Frits zwemt al 20 jaar vooral om zijn spieren soepel te houden en vindt het heel erg als het een week niet doorgaat. Hij vindt het jammer dat het groepje zwemmers steeds kleiner wordt. “ Ik hoop dat er véél nieuwe leden komen dan komt er weer wat gezelligheid terug”. Hij bekent dat hij altijd al last heeft gehad van watervrees, door nu met een wetbelt te zwemmen en oefeningen te doen voelt hij zich veiliger. In tegenstelling tot andere baden waarbij voortdurend rekening met andere zwemmers moet houden geniet hij tijdens dit uur van de ruimte en rust die er heerst.
Hij hoopt dat het zwemuur nog lang zal bestaan maar beseft dat dit niet kan als er niet meer zwemmers bijkomen. Hij vraagt zich af waar ze toch zijn, al die mensen die deze mooie kans om met hun beperking toch het water in te kunnen laten schieten. Alle benodigde voorzieningen zijn er, een badrolstoel, luie trap, drijfmiddelen, lift en een aparte kleedruimte. Kijk op de website voor meer informatie: https://ez-pc.nl/zwemmen-met-fysieke-beperking/