Even voorstellen, de mensen van 15 mei:

1.Mijn naam is Jule Berns en ik werk als belevingsclown: “Clown…

Bedankt allemaal, Special Kids Day was een feestje!

Afgelopen zondag 15 mei vond de Special Kids Day plaats. Oud-kinderburgemeester…

Geslaagde Special Kids Day (foto’s)

"eindelijk een feest waar ik niet de enige ben met een kind in…

Nog een paar dagen….

Eindelijk vindt komende zondag het lange beloofde Special Kids…
zwijntje

Feest SKD op 15 mei

Wat is er op 15 mei Special Kids Day allemaal te beleven? Muziek,…

Oud Kinderburgemeester Salma Bensiali:  Feestmiddag vond op zondag 15 mei plaats, voor Overbetuwse kinderen met een beperking en hun ouders, broers en zusjes.
SPECIAL KIDS DAY   AANMELDEN  is niet meer mogelijk!

Locatie: Familiehuis t Lingeveld, Grote Molenstraat 108 in Elst

De SGO organiseerde dit feest samen met heel veel enthousiaste vrijwilligers en de gemeente. De bewoners van t Lingeveld hielpen ons die dag.

Voor jong en oud gezellige muziek én disco muziek, lekkere hapjes, ijs, een relaxhoek waar een barista de koffie maakt, workshops, infokramen, lieve dieren, optredens en attracties. U kunt allerlei rolstoelfietsen en struinrolstoelen uitproberen of met Leo de natuur ontdekken. Op het terrein werd door Donkergroen speciaal voor deze dag een skelter/rolstoelbaan aangelegd.

Onze Privacy verklaring vindt u op www.sgo-overbetuwe.nl

Afscheid Salma, ze was kinderburgemeester 2019-2020

Woensdagmiddag 8 juli gaf Salma met enige spijt het stokje oftewel de ambtsketen over aan de nieuwe kinderburgemeester van de Overbetuwe, Julia Meeuwsen. Met veel plezier heeft Salma zich afgelopen jaar ingezet voor mensen met een beperking. En dat heeft ze echt heel goed gedaan! Erg jammer dat het spetterende feest, Special Kids Day, als afsluiting van haar jaar als kinderburgemeester in het honderd liep door alle coronaperikelen. Maar, zo hebben we Salma beloofd, dat gaan we volgend voorjaar, zondag 31 mei, dubbel en dwars inhalen. Alle draaiboeken daarvoor liggen klaar, we hebben de meeste activiteiten al kunnen omzetten naar volgend jaar.

De SGO plus enkele Special Kids Day organisatoren bedankten Salma voor haar inzet, de mensen met een beperking zijn dit afgelopen jaar in de Overbetuwe volop in de schijnwerpers gekomen.

Ere-ambassadeur

Salma is door ons benoemd tot ere-ambassadeur van de SGO! Jammer genoeg mocht er maar een beperkt clubje mensen bij dit afscheid aanwezig zijn. Want natuurlijk zijn er bij de SGO en Special Kids Day nog veel meer mensen actief…

De activiteiten van Salma voor SGO in het afgelopen jaar in een notendop:

  • Uitreiking 2019 van zwem4daagse medailles van het maandagochtend zwemuur
  • Special Kids Day, bedenker en grote organisator, ontwerper van het logo
  • Steun binnenhalen bij de Betuwse Uitdaging
  • Schrijven, filmen en bloggen voor ons blad
  • Aanwezigheid bij de uitreiking van onze gewonnen ANWB subsidieprijs
  • Aanwezigheid bij de opening van de twee speeltuinen in Driel
  • Aanwezigheid bij een bijeenkomst van Zorgbelang in Landerij de Park.

Afscheidsspeech van Salma

Ik ben nu ruim een jaar kinderburgemeester geweest. Ik heb zoveel leuke dingen gedaan en veel nieuwe mensen leren kennen. Wat ik hartstikke leuk vond om te doen is meehelpen met het organiseren van Special Kids Day. Ik wist niet dat er zoveel bij kwam kijken om het te organiseren. Het is jammer dat het dit jaar niet doorging door corona, maar volgend jaar word het net zo leuk!

Natuurlijk heb ik ook veel andere leuke dingen gedaan. Zoals: aanwezig zijn bij De Polenherdenking, opnames voor het jeugdjournaal, T-shirts uitgedeeld bij de vierdaagse, Sinterklaasoptocht, Winterfestijn geopend, Akkerrandendag, ANWB prijsuitreiking van een aangepaste speeltuin voor kinderen met een beperking, een boekpresentatie van het boek ‘Sjef de Kliniek’, aanwezig zijn bij de ‘Oost Betuwse Uitdaging’ beursvloer en natuurlijk nog veeeeeeeeeel meer dingen!

Ik heb ook veel nieuwe dingen geleerd! Zoals nieuwe woorden en voor een groot publiek praten. Dat vond  ik eerst best wel eng. Al met al heb ik een super toffe tijd gehad. Ik bedank natuurlijk iedereen die mij afgelopen jaar heeft geholpen. Ik wil hierbij de burgemeester en mijn begeleiders Josselien en Remco hartelijk bedanken voor de mooie kansen die ik heb gekregen en voor de lieve zorg. Ook wil ik Theo en Jeanne van de SGO hartelijk danken voor hun hulp en inzet voor het organiseren van de Special Kids Day. Verder wil ik nog iedereen bedanken die ik hier niet genoemd heb. Ik wil mijn opvolgster Julia ook heel veel succes wensen en ik hoop dat ze een heel leuk jaar gaat krijgen. Heel erg bedankt voor alles.

Hoi, ik ben Salma Bensiali , de kinderburgemeester van Gemeente Overbetuwe.

U zult zich vast afvragen waarom ik precies een feestdag wilde organiseren.

Het begon eind 2018 dat ik me realiseerde dat er nog best weinig aandacht wordt besteed aan mensen met een beperking. Ik weet dat, omdat mijn broer Omar in een rolstoel zit en niet kan praten en lopen en meervoudig gehandicapt is. Ik had een brief geschreven naar de oud-burgemeester Toon van Asseldonk. Tot mijn grote verbazing kreeg ik een brief waarin stond dat ik was uitgenodigd om langs te komen op het Gemeentehuis, samen met mijn ouders en mijn broer Omar, om over de dag te praten. Ik was heel blij toen ik het hoorde en kon niet wachten totdat het zover was.

Toon van Asseldonk begon ook al wat te zeggen over het kinderburgemeesterschap, ik was direct al geïnteresseerd en wilde gelijk meedoen aan de competitie. We kregen sollicitatiebrieven van de juf uitgedeeld en ik vulde de brief thuis in.

Ik hoorde dat ik op sollicitatiegesprek mocht komen en vond het superleuk en een tikkeltje spannend. Uiteindelijk ben ik nu de kinderburgemeester van gemeente Overbetuwe. Nu ik kinderburgemeester ben heb ik meer contact met de gemeente die me goed kan helpen met dingen die ik wil uitvoeren. En ik ben superblij dat het zover is gekomen en dat iedereen mij wil helpen met het organiseren van de dag.

Ik ben jullie hiervoor erg dankbaar.  Bron foto: Susan

Lees hier meer over de acties van Salma