Huurverlaging
Voor veel huurders met een laag inkomen gaat de huur dit jaar omlaag. Huurt u een sociale huurwoning van een woningcorporatie en is uw huur hoger dan € 575,03? Als u de afgelopen zes maanden een laag inkomen had, kunt u uw woningcorporatie om huurverlaging vragen. Dat kan tot en met 30 december 2024.

Via woningcorporatie, maar hoe dan?
Neem eerst contact op met uw woningcorporatie. Die vertelt u welke informatie nodig is om te beoordelen of uw huur omlaag kan. Zoals informatie over uw inkomen en met hoeveel mensen u woont.

Als de woningcorporatie de huur niet verlaagt of niet reageert op uw verzoek

Komt u er met uw woningcorporatie niet uit? Of heeft u na drie weken nog geen reactie? Dan kunt u de Huurcommissie inschakelen. Dit kan uiterlijk tot negen weken nadat u de woningcorporatie om huurverlaging hebt gevraagd. De Huurcommissie onderzoekt of uw huur omlaag kan. Zolang u van de Huurcommissie geen beslissing ontvangen heeft, moet u in elk geval de oude huur blijven betalen.

Sociaal Raadslieden hulp en contact

Om te bekijken of u voor huurverlaging in aanmerking zou kunnen komen, voor gratis hulp bij het indienen van dit verzoek bij de woningcorporatie of de huurcommissie kunt u contact opnemen met Sociaal Raadslieden in Overbetuwe Ellen Boevink en Ingrid Weideveld, door te bellen met de klantenservice telefoonnummer 0900-8433.
U kunt ook terecht op ons inloopspreekuur iedere maandagmiddag van 13.30-15.30 uur in de Wieken aan de Prinses Irenestraat 49 te Elst. Wij helpen u graag bij deze en andere vragen over toeslagen, belastingen, ontslag, huurkwesties, scheiding, erfrecht en uitkeringen.