Participatie gaat over meedoen in de samenleving via arbeid of dagbesteding, onderwijs, onderlinge hulp, vrijwilligerswerk, in verenigingen en sociale netwerken.
Iedereen moet kunnen meedoen: jong of oud, man of vrouw, met beperking of zonder. Meedoen geeft dag en weekstructuur en het zorgt voor ontmoeting. Het doen van vrijwilligerswerk zorgt bijvoorbeeld voor meer eigenwaarde en minder gevoelens van stress en eenzaamheid. Het hebben van een baan heeft een positief effect op iemands gezondheid. Dit komt voornamelijk doordat een baan zin en inhoud aan het leven geeft.
Voor mensen met lichamelijke, psychische of verstandelijke beperkingen is meedoen minder vanzelfsprekend dan voor mensen zonder beperking.
bron:  Movisie

Lieke geeft voorlichting

Maandagavond 9 oktober vond de eerste bijeenkomst plaats om mensen met een licht verstandelijke beperking handige tips te geven om sneller te herkennen wanneer je iemand of een situatie beter niet kunt vertrouwen.

NAH-café Elst per fiets tussen de schilderijen

Op 11 juli vond het NAH-café plaats op het terras bij Droom, Landerij de Park. Na de koffie vertrokken we per (driewiel)fiets, easyrider, scoot en te voet naar de tentoonstelling van Colorfield een eindje verderop.

Een Win/Win situatie

Hergebruik van goede materialen, bezig zijn met je handen, gezelligheid en natuurlijk het goede doel. De Handwerk missieclub in Elst komt elke woensdagmorgen van 9-12 uur bijeen.

Bindingsuitje

Zaterdag 15 april zijn we met 35 mensen naar het Openluchtmuseum in Arnhem geweest. De organisatie was geheel in handen van onze penningmeester Marco. De wind was snijdend koud, daar kon Marco niks aan doen, maar verder was het perfect geregeld.

Huiskamer Heteren is open

Op 11 februari is de Huiskamer in Heteren geopend.  Overbetuwe heeft er weer een prachtige rolstoel toegankelijke ruimte bij!

Wanmolen wordt MFC

Lotgenotencontact Niet Aangeboren Hersenletsel Overbetuwe

Dinsdag 14 maart vindt het volgende NAH café in Elst, de Ruimte Woensdag 15 maart in de Huiskamer in Heteren

Data NAH café s Overbetuwe

Data NAH café s Overbetuwe Elst (ook voor Driel, Oosterhout,…

De huiskamer van Oosterhout

De huiskamer van Oosterhout is een nieuw initiatief. Net als…

Avondvierdaage met de Elstars Walk & Roll

Ruim 60 deelnemers gingen in juni vier avonden lang met hulp…