Nieuws

Fixi, meld obstakels openbare omgeving

Fixi is een nieuw systeem voor inwoners en voor de gemeente om meldingen te doen over afval, groen, wegen en stoepen, straatmeubilair, overlast, (plaag)dieren, riool en water, verkeer, openbare verlichting of speelterreinen

Onze Hulphonden van het scholenproject

Bent U, of kent U iemand die met zijn/haar hulphond af en toe een woensdagochtend bij het scholenproject wil meedraaien?

‘Wat is Gewoon?’

Het is goed om ze te laten zien dat niet alles voor iedereen vanzelfsprekend is. Ze weten soms ook best heel veel over beperkingen of hebben zelf iets of kennen ze iemand. Ze vertellen er graag over en stellen ook graag vragen.

Rouwen en anders leren vasthouden

Ik raakte tijdens mijn opleiding bekend met de term ‘levend verlies’ en dat is waar het hier om gaat. Het maakt de confrontatie met dat wat ik moet aangaan om voor haar een andere plek te zoeken er niet makkelijker op.

Wel of geen bus door Zetten?

De uitslag is dat een kleine meerderheid (67/61) vindt dat de bus moet blijven.

Wanmolen wordt MFC

Agenda

Lotgenotencontact Niet Aangeboren Hersenletsel Overbetuwe

Dinsdag 14 maart vindt het volgende NAH café in Elst, de Ruimte Woensdag 15 maart in de Huiskamer in Heteren

Park Lingezegen werkt door aan toegankelijkheid

De afgelopen maanden hebben we vanuit Park Lingezegen weer verder gewerkt aan de toegankelijkheid van het Park. In deze update vertellen we je graag meer over wat er gedaan is én wat er voor de komende tijd op stapel staat.

Camping de Ruimte in Dronten

Op hun camping is iedereen welkom. Iedereen kan hier genieten van een heerlijke vakantie. Er is voor iedereen een mooie plek en genoeg bewegingsvrijheid. Je mag hier zijn wie je bent. “Samen gaan” willen we graag op de camping bevorderen. En dat lukt! Met of zonder beperking…. iedereen speelt met elkaar.

Onky Donky Huis in Rhenen

Midden in Ouwehands Dierenpark Rhenen staat het Onky Donky Huis, pal naast de leuke boerderijdieren van de Grebbehoeve. Een speciaal huis voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 12 jaar met een beperking. Kinderen met een vaak zorgelijk bestaan.