“Iets voor anderen betekenen”

SGO zoekt vrijwilligers die “iets voor anderen betekenen” een belangrijk levensmotto vinden!

Binnen onze gemeente is ontzettend veel te verbeteren  voor mensen met een beperking. Het is erg belangrijk  dat de Stichting Gehandicaptenplatform (SGO) zich hiervoor inzet bijvoorbeeld in de rol van belangenbehartiger en adviseur bij de gemeente. We zijn al bijna 25 jaar actief!

Projecten

Daarnaast werken we projectmatig wat het afgelopen jaar onder andere leidde tot het binnenhalen van een prijs van de ANWB voor het aanpassen van speeltuintjes zodat kinderen met en zonder een beperking kunnen meespelen. En de organisatie van een (helaas door Corona uitgesteld) groot feest voor kinderen met een beperking. De SGO schuift geregeld op eigen verzoek of uitnodiging van de gemeente aan bij projecten en beleidszaken. Er wordt de laatste jaren goed geluisterd naar onze inbreng!

Mensen

Het is echter erg lastig om voldoende vrijwilligers te vinden die de interesse en de tijd hebben om zich binnen SGO in te zetten. We kunnen mensen gebruiken in het scholenproject (voorlichting aan kinderen van groep 7 van alle basisscholen in Overbetuwe), het zwemproject (zwemmen voor mensen met een beperking elke maandagochtend).
Deskundigen, met en zonder ervaring, die meedenken op het gebied van wonen, toegankelijkheid en participatie zijn van harte welkom.  We zoeken actieve, algemene bestuursleden, vertegenwoordigers uit dorpen/wijken en gewoon meedenkers/doeners.

Af en toe actief

Of je haakt af en toe aan om wat te doen zonder in het bestuur te zitten. Je kunt onderwerpen oppakken die jij belangrijk vind en waar nog te weinig mee gebeurt. Zo willen we bijvoorbeeld meer actie op het gebied van werk en inkomen, voorlichting en niet aangeboren hersenafwijkingen (NAH). We zijn op zoek naar mensen met  expertise op het gebied van ICT, fondswerving en communicatie/marketing.

Eigen inbreng

Kortom er zijn ontzettend veel mogelijkheden om iets te betekenen voor mensen met een beperking of verras ons met eigen gedachtes/initiatieven. We zijn reuze benieuwd naar je reactie en willen dan ook graag in gesprek met jou voor een toelichting of een nadere oriëntatie.
Bel of mail met onze voorzitter:
Theo Bus              0657802102            t.bus@hetnet.nl