Speeltuintjes via Overbetuwe Doet

Overbetuwe Doet: opvallend veel speeltuintjes

Elk huishouden krijgt 2 keer per jaar een waardecheque van € 7,50 en kan deze doneren aan één of meer lokale initiatieven. Inwoners beslissen zelf welke activiteiten en projecten geld krijgen van de gemeente. Inmiddels is er een aantal speeltuinen die hun doel behaald hebben, er is voldoende geld gedoneerd.

‘Inclusief spelen’ staat hoog in het vaandel. Zo legt Speeltuin de Eshof een zogenaamde vliegend tapijtschommel aan, speciaal voor kinderen met een beperking. Aan de Boogschutter (Vierslag) komt een rolstoelgeschikt springtoestel (JUMPER) , in Westeraam worden er speeltuintjes aangevuld voor iedereen, dus ook voor kinderen met een beperking. In de Vlasstee in Elst sparen ze voor een nestschommel.

Familiehuis ’t Lingeveld’ en ‘Stichting Handzaam’ in Elst kunnen met alle gedoneerde waardecheques binnenkort een rolstoelvriendelijke skelterbaan aanleggen op hun terrein samen met de firma Donkergroen. Op 30 mei 2021, Special Kids Day, kan de skelterbaan in gebruik worden genomen op de geschonken speciale duoskelter!