Zaterdag 15 april zijn we met 35 mensen naar het Openluchtmuseum in Arnhem geweest.
De organisatie was geheel in handen van onze penningmeester Marco. De wind was snijdend koud, daar kon Marco niks aan doen, maar verder was het perfect geregeld.
We werden ontvangen met koffie en appeltaart in een van de oude boerderijen. Daarna werden we in 2 groepen opgedeeld. Waarvoor dat was zouden we nog wel horen. Buiten kregen beide groepen een rondleiding van een gids.
We kwamen langs diverse oude boerderijen waarover de gids fijne weetjes vertelde. Bijvoorbeeld dat de boerderijen vroeger van hout waren gemaakt, omdat dat het goedkoopst was. Dat ging rotten natuurlijk. Een rijkere boer kon het zich veroorloven om het onderste deel van steen laten maken. Vandaar de aanduiding ‘steenrijk’! Zo was het ook met de dakbedding. Riet was het goedkoopst, maar een rijkere boer nam dakpannen. Die zat dan ‘onder de pannen’.
Rond de middag konden we weer naar de warme boerderij. Nu voor de overdadige Boerenlunch: soep, broodjes, salades, quiches.
’s Middags weer in twee groepen en nu werd duidelijk waarom: voor spelletjes, leuk! Groep een ging kruisboogschieten, groep twee Beugelen, dat is een soort Jeu de Boules, maar dan met grote houten (dus zware) ballen en een soort schop.
Om een uur of vier was het programma klaar, wie zin had om het park zelf verder te ontdekken kon dat nu nog een uurtje doen. Ik heb mezelf toen getrakteerd op thee (want warm) met Arretjescake, want dàt vind ik toch lekker
foto’s binnenzijde op pagina 2