Corrie

Corrie woont al 55 jaar met plezier in Zetten

Na het plegen van een belletje wilde Corrie met alle plezier iets vertellen over haar thuis, haar woning.
Net getrouwd kochten haar man (wiskundedocent) en zij (onderwijzeres) 55 jaar geleden hun huis midden in Zetten. Ze kregen in heel korte tijd vier kinderen, een zoon (nu 58) heeft een verstandelijke beperking en woont nog thuis. De andere drie kinderen wonen redelijk in de buurt en schieten geregeld te hulp. Helaas is haar man een paar jaar geleden overleden. Corrie woont er nog steeds, heeft het goed naar haar zin. Alle voorzieningen zijn in de buurt, zoals scholen en winkels, en in de ‘Loohof’ is genoeg te doen.

Tijd te kort
In de loop van de jaren onderging Corrie vanwege een aangeboren heupdysplasie meerdere heupoperaties. Ze was een periode ernstig ziek waarna ze moest revalideren. Haar man mantelzorgde al die tijd. Zo zijn er in haar huis langzaamaan wat meer voorzieningen gekomen, met soms wat hulp van de thuiszorg. Inmiddels is die zorg niet meer nodig en redt Corrie zich ondanks haar afgenomen mobiliteit prima. En meer dan dat, ze kookt graag en met haar rollator haalt ze haar dagelijkse boodschappen, immers het is fijn om zelf je spullen te kunnen uitzoeken. Ze speelt op haar mobiel spelletjes Wordfeud met haar kleinkinderen, ze leest boeken en kranten, puzzelt en gebruikt haar tablet. Ze komt elke dag tijd te kort.

Aanpassingen
Een ergotherapeut uit Zetten gaf advies over leuningen, beugels en aanpassingen in de douche en bij de verhoogde wc. De trap gaat ze nu op met behulp van twee leuningen. Een van haar zonen woont in de buurt en verleent hand- en spandiensten, zo heeft hij alle drempels (naar keuken, toilet en zijkamer) van afgeschuinde balkjes voorzien zodat ze er makkelijker met de rollator overheen kan rijden. Ze heeft altijd heel graag gefietst, jammer genoeg was dat volgens de gemeente geen optie, maar ze heeft nu een scootmobiel waar ze af en toe mee op pad gaat.

Hulp van destijds is vriendin nu
Twee keer per week heeft ze huishoudelijke hulp. Heel bijzonder is dat dezelfde mevrouw ook 50 jaar geleden bij hen heeft gewerkt toen de kinderen nog jong waren. Inmiddels beschouwt Corrie haar meer als een vriendin, ze hebben het erg gezellig. Bovendien woont deze zeventigjarige hulp niet zo ver van haar vandaan, Corrie kan haar altijd bellen als het nodig is.

Hartstikke tevreden
Als ik haar vraag of er dingen zijn die ze mist of graag anders had gezien blijken die er niet te zijn, ze is op dit moment zeer tevreden.
Hooguit zou ze iets betere drempelovergangen in huis willen hebben zodat ze haar met boodschappen beladen rollator niet meer over de drempel hoeft te tillen…..