Dickie bedankt

Na vele jaren als vrijwilliger/coördinator van ons Scholenproject ‘Gehandicapt en Toch Gewoon’, heeft Dickie Heij besloten om te stoppen. Dickie heeft zich altijd volledig voor het project ingezet. Vorig jaar werd ze terecht beloond met een ‘lintje’.
Tijdens de ochtenden op bijna alle basisscholen van de Gemeente Overbetuwe heeft Dickie heel veel kinderen laten ervaren hoe het is als je een lichamelijke of visuele beperking hebt. Bij Dickie legden de kinderen na uitleg een parcours af met een rolstoel of met een geblindeerd brilletje op en een blindenstok in de hand.
Dickie bedankt, namens de vrijwilligers van het scholenproject en het bestuur van SGO.
Ans Selman.

Scholenproject vernieuwd
Nu Dickie stopt wordt het Scholenproject gelukkig wél voortgezet. Een aantal nieuwe maar ook de vaste vrijwilligers gaan verder. Na de verplichte ‘stop’ door corona wil deze groep wanneer het weer mag ook met allerlei ideeën aan de slag.

Opslag, vrijwilligers én vervoerder
Inmiddels zijn we ook op zoek naar een ruimte waar de spullen van het scholenproject kunnen staan: twee kleine (vouw)rolstoelen, een rollator, een viertal plastic dozen met educatiemateriaal en hulpmiddelen, wat kleine rolletjes vloerbedekking (de blindenbaan) en een houten rolstoelplateau met een losse oprijplaat.

Vrijwilliger worden?
Wil je als vrijwilliger regelmatig een woensdagochtend aanhaken? Of wil je helpen om de spullen en/of mensen naar of van de deelnemende scholen te brengen en te halen?

Neem voor info contact op met
Ans Selman 0488-454284
Riekie Brugmans 0481-376138
Francoise Vaartjes 06 11062315

Wist je dat …
het Scholenproject ‘Gehandicapt en toch Gewoon’ al in 2000 gestart is? En dat er een aantal vrijwilligers sinds het eerste jaar al meehelpt? En er dus een hele generatie Overbetuwse mensen als kind al deelgenomen heeft aan het project? Wat is jóuw herinnering? Laat het ons weten…
Misschien een goede reden om een handje te komen helpen?
Je bent meer dan welkom!