Van voetbaltrucjes tot filmavond…

Week van de jonge mantelzorgers

Op woensdag 1 juni trapt Forte Welzijn af met de Week van de Jonge Mantelzorger. Deze avond is er om 17:30 uur een pizza en filmavond in Arnhem voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar uit gemeente Overbetuwe. Voor kinderen van 5 tot en met 11 jaar zijn er op dinsdag 7 juni activiteiten in het jongerencentrum in Elst aan de Prins Hendrikstraat 7. Daar kunnen ze onder andere voetbaltrucjes leren en koekjes bakken. Jongeren vanaf 18 jaar krijgen een filmbon.
Ken jij iemand die zorgt voor een ander? Geef hem/haar op! Stuur de naam, adres en geboortedatum van de jonge mantelzorger naar mantelzorgoverbetuwe@fortewelzijn.nl. Laat de jonge mantelzorger weten dat je hem/haar opgeeft.

Saskia Henze: “Ik ben elke keer verrast hoe bijzonder de activiteiten verlopen. Er ontstaan vriendschappen, bijzondere gesprekken en er wordt plezier gemaakt. Ik kijk er dan ook weer naar uit om ze samen met mijn collega’s en stagiaires te ontvangen!”

Heb je vragen? Neem dan contact op met Saskia Henze, mantelzorgcoördinator Forte via mantelzorgoverbetuwe@fortewelzijn.nl of 06 46 37 50 70.

 Week van de Jonge mantelzorger

Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland is een jonge mantelzorger. Zij groeien op met iemand in hun directe omgeving met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid en/of verslaving of iemand die de Nederlandse taal niet machtig is. Dat kan een ouder zijn, een broer of zus, maar ook een grootouder of goede buur. Het zorgen voor een ander ervaren zij als normaal en het geeft ook voldoening. Echter, soms kan het ook zwaar zijn. In de week van 1 tot en met 7 juni is er extra aandacht voor jonge mantelzorgers. Ook Forte Welzijn organiseert speciaal voor hen in deze week activiteiten.