Schouw Speeltuintjes Westeraam

Goed nieuws

In de wijk Westeraam in Elst worden komend jaar de speelplekken opgeknapt. Half januari vond er een eerste inventarisatieronde plaats met een stuurgroep vanuit de gemeente waaraan ook de SGO deelneemt.

Het was een koude en erg natte dag, niemand op straat , veel water en modder. Uiteindelijk hebben we 27 speelplekken gezien.  Veel van deze plekken worden intensief gebruikt.

Als SGO letten wij vooral op de toegankelijkheid en bruikbaarheid van de bestaande speelplekken voor kinderen met een beperking.  In deze wijk blijken de meeste speeltuinen prima toegankelijk te zijn aangelegd met veelal  goede, vlakke en berijdbare ondergronden (gras en vooral gegoten, valdempend materiaal).

Voor kinderen met een motorische beperking zijn er niet veel uitdagende speeltoestellen te vinden, op een enkele nestschommel na. Veel klimtorentjes met een glijbaantje, meestal het huisje op een verhoging waardoor je er niet in kunt. Vrolijke panelen, maar geen enkel element waar je met je handen kunt spelen. De 2 crossbaantjes  zijn geweldig, daar kun je met je fiets/rolstoel lekker je gang gaan.