Special Kids Day verplaatst naar mei 2022

Helaas hebben we samen met kinderburgemeester Salma en alle andere organisatoren moeten besluiten dat het evenement dit jaar niet door zal gaan.  De nieuwe datum wordt zondag in mei 2022

Als troost dat het evenement dit jaar afgelast is hebben alle kinderen die zich hebben opgegeven een klein appeltaartje bij Droom kunnen ophalen. Goed nieuws is dat we al van veel betrokkenen hun medewerking voor volgend jaar hebben gekregen.
Locatie Familiehuis ‘t Lingeveld is dan gelukkig weer beschikbaar. Tegen die tijd hopen zij op hun terrein de nieuwe skelterbaan klaar te hebben. En er zijn nog meer enthousiaste ideeën die dit jaar verwezenlijkt worden. Natuurlijk blijft Special Kids Day ook in 2021 het feest van en voor Salma en haar broer Omar.
De aangemelde gezinnen zijn dan natuurlijk van harte welkom.  Alle kinderen met een beperking en hun gezin uit de Overbetuwe die zich nu al willen aanmelden kunnen dit doen op:https://sgo-overbetuwe.nl/

We houden iedereen regelmatig met onze Special Kids Day Nieuwsbrief tot die tijd op de hoogte!

Bericht van Salma

Deze bijzondere periode waarin we zitten, met alle corona-maatregelen, is erg moeilijk voor iedereen. Ook voor kinderen. Mijn leeftijdsgenoten en ik gaan al een aantal weken niet naar school en we kunnen niet zomaar met vrienden spelen. Ik heb een broer die erg beperkt is en niet kan praten en lopen. Hij valt onder de risicogroep. Mijn angst dat hij het virus krijgt, is dan ook erg groot. Daarom zijn wij thuis erg voorzichtig en houden we ons goed aan de maatregelen. Ik zie de rest van mijn familie ook veel minder, vooral opa en oma. Gelukkig bellen we elke dag met hen.

Ik zit in groep 8, het laatste jaar, van de basisschool. Het zou natuurlijk heel jammer zijn als het kamp en de musical niet doorgaan, want daar kijk ik al acht jaar naar uit. Ik mis mijn klas en mijn vrienden. Ik mis het meest de sfeer, want het is altijd gezellig op school! Daarom ben ik hartstikke blij dat op 21 april het besluit is genomen dat de basisscholen vanaf 11 mei weer open mogen gaan. Dat is erg goed nieuws voor de kinderen. Ik hoop dat er meer maatregelen versoepeld worden, zodat hopelijk het kamp en de musical toch door kunnen gaan. Dat zou super tof zijn. Nog steeds spreek ik niet af, maar videobel ik met mijn vrienden. Vaak spelen we ondertussen spelletjes of kletsen we gezellig.

Tijdens de afgelopen weken ben ik veel bezig geweest met mijn huiswerk en heb ik veel gespeeld met mijn konijn.

In deze gekke tijd zijn er veel dingen die ik niet meer kan doen. Ik kan niet meer afspreken met mijn vrienden. Gelukkig kunnen we videobellen en soms spelen we dan ook een game online. Ik zit zelf ook op vioolles. Nu krijg ik vioolles met een videocall. Ik ben blij dat vioolles door kan gaan, alleen het geluid is wel wat minder goed. Door deze tijd heb ik wel meer tijd voor school en spelen met mijn broer Omar en mijn konijntje Sunny. Ook wandel ik bijna elke dag met mijn moeder en Omar langs de akkers. Dan zien we vaak pasgeboren lammetjes, geiten, kippen en paarden. Ook help ik met tuinieren in onze tuin en voortuin. Ik heb mijn vader geholpen met veel klusjes. Zelf geef ik de planten altijd water. Nu heb ik ook meer tijd om te bakken. Dat is ook een van mijn hobby’s. Laatst had ik Bossche Bollen gemaakt. Die waren heel erg lekker.
En zo probeer ik deze periode toch op een leuke manier te ervaren. Ik hoop echt dat alles snel weer normaal wordt, zodat de mooie Special Kids Day kan plaatsvinden. Warme groetjes Salma Bensiali