Algemene Invaliden parkeerplaatsen

Algemene Invaliden parkeerplaatsen  (IVP)  én (openbare) Rolstoeltoiletten in de Overbetuwe

Waar zijn ze……

De SGO gaat verder met het inventariseren van de huidige IVP ’s én rolstoeltoiletten in alle kernen van de Overbetuwe.  Zodat we per kern een handige lijst kunnen maken, die we op onze website zetten, op de sociale kaart van de gemeente en gaan delen met instanties.

Wáár zijn ze?  Voldoen ze?  Waar kom je er tekort? Zijn ze vindbaar?

Behalve in de dorpscentra  en winkels dus bijvoorbeeld ook bij dienstverlenende instanties, scholen, openbare gebouwen , horeca, recreatiegebieden etc.

Meld ze bij ons: redactie@sgo-overbetuwe.nl of bel Jeanne: 0481-376595  liefst met een foto en vermelding van straat, plek.  De SGO gaat ze zelf nog controleren en eventueel met de (gebouw)eigenaar verder afstemmen zodat het betrouwbare lijsten worden.

We kregen bijvoorbeeld al onderstaande reactie:
“Het aantal P.plaatsen voor gehandicapten vooral bij winkels is te laag, b.v. bij AH in Zetten is er maar één, evenzo bij Jumbo. Wil je met de auto naar en winkel, dan zijn de plaatsen altijd bezet.

Ook bij de Aldi in Zetten is er maar 1 en dan ook nog een te krappe p-plaats. Idem bij de Wanmolen in Zetten, deze plaats altijd bezet en te ver van de ingang. Vaak zijn er helemaal geen parkeerplaatsen.

Bij de Coöp in Herveld is het goed geregeld, ruime en voldoende plaatsen.