Sinds jaar en dag is er op maandagmorgen in zwembad de Helster een speciaal zwemuur voor mensen met een beperking. Samen met de Elster Zwem & Poloclub (EZ&PC) heeft SGO zich jarenlang ingespannen voor deze activiteit.
Het zwemuur wordt begeleid door meerdere kaderleden op de kant en in het water. Het bad en de vereniging beschikken over de voorzieningen en het oefenmateriaal om de leden op adequate wijze toegang te verlenen tot het water en een gevarieerd programma aan te bieden.

Dankjewel Bert en Dickie!
Met het in zicht komen van het nieuwe zwembad in Elst hebben de coördinatoren vanuit het SGO, Bert Jansen en Dickie Heij besloten hun bijdrage te beëindigen Het bestuur en de zwemmers danken hen voor hun jarenlange inzet en enthousiasme. In 2020 ontvingen ze beiden een koninklijke onderscheiding, onder meer voor hun lange ondersteuning bij dit zwemuur!

Met hun afscheid is tevens besloten om de organisatie en begeleiding van het zwemuur volledig bij de EZ&PC te leggen. Vanuit SGO zullen wel enkele vrijwilligers voortaan hun bijdrage als kaderlid van de EZ&PC bij het zwemuur voortzetten. SGO heeft er vertrouwen in dat de zwemvereniging er een voortdurend succes van zal maken.