Speeltuinen Zetten, Driel en Randwijk, herinrichting

Herinrichting Speeltuintjes Zetten, Randwijk en Driel

Dit jaar worden daar de speeltuintjes in overleg met alle betrokkenen gerenoveerd.  Zeker wordt naar de ideeën van de kinderen die er nu al spelen gevraagd.

De SGO is één van de vele partijen die op de achtergrond meedenkt, wij vinden het belangrijk dat onze doelgroep (ouders, kinderen) ook mee kan doen. Dat er bij de plannen rekening gehouden wordt met bijvoorbeeld een goede ondergrond (geen zand), obstakels aangepast worden(stoepen, hekken) en er speelelementen komen die voor iedereen geschikt zijn.

In Zetten valt ons op dat er geen enkel speelelement staat dat al geschikt is voor een kind met een fysieke beperking.  We zoeken contact met mensen uit Zetten die ons informatie willen geven in welk buurtje extra (aangepaste) speelvoorzieningen handig zijn. Een nestschommel is bijvoorbeeld  een gangbaar speeltoestel. Of hebt u tips over toegankelijkheid , bruikbaarheid van de speelterreinen?

Samen spelen

Ilse van der Put van de NSGK Speeltuinbende: “Een toegankelijke speeltuin,  is een speeltuin waar 70% van de speelaanleidingen bereikbaar zijn voor ieder kind, minimaal 50% van de speelaanleidingen bespeelbaar voor ieder kind en ieder kind 100% welkom is. Een toegankelijke speeltuin heeft bijvoorbeeld een goed berijdbaar pad. Info op www.Speeltuinbende.nl