Leerlingenvervoer per augustus 2020 naar…

Vanaf het nieuwe schooljaar gaat een andere vervoerder het leerlingenvervoer verzorgen.

Vorig jaar februari hebben college en raad besloten om het leerlingenvervoer onder te brengen bij Avan. Inmiddels is afgesproken welke taxivervoerder hiervoor gaat rijden.

De laatste jaren verzorgde het taxibedrijf Willemsen de Koning het leerlingenvervoer hier tot ieders tevredenheid. Fijne chauffeurs en altijd op tijd. Echter het huidige contract met Willemsen de Koning loopt aan het einde van dit schooljaar af.
Begin maart ontvangen ouders een informatie brief van de gemeente over alle veranderingen.

De gemeente heeft in het programma van eisen een reeks bepalingen opgenomen om de kwaliteit en herkenbaarheid te waarborgen. Bijvoorbeeld:

  • Er moet binnen het leerlingenvervoer met vaste chauffeurs op vaste routes/ritten worden gewerkt, zodat leerlingen bekend raken/zijn met de chauffeur.
  • Chauffeurs zullen voor de eerste rit op huisbezoek komen om persoonlijk kennis te maken met de leerling en de ouders.
  • Chauffeurs moeten over aantoonbare kennis beschikken van omgang met deze reizigersgroep

In Arnhem maken ze al langer gebruik van Avan, wat vinden de ouders daar?

Over het algemeen heel positieve reacties.

“De eerste week is soms wel rommelig en soms ook nog wisselende chauffeurs in de eerste week. Daarna goede en vaste chauffeurs. Als er iets is dan wordt dat goed opgepakt. “Ze luisteren goed naar je”.

 “Ja, gaat prima. Alleen de eerste week gaat het standaard mis of duurt het heel lang. Maar zodra er een vaste chauffeur is (meestal vanaf de tweede week) gaat het prima”.

Een folder over het vervoer leerlingen met Avan is op internet te vinden www.avan-vervoer.nl