1.7 Koken en Bakken

Bakboek voor mensen met afasie/NAH
Met dit bakboek speciaal voor mensen met afasie, maar ook erg geschikt voor alle mensen met NAH, willen we bakken weer leuk en gemakkelijk maken. De stappen zijn genummerd, en uitgewerkt met foto’s met daaronder een korte tekst. Bij elk recept staat beschreven welke boodschappen vooraf gedaan moeten worden, de ingrediënten. Ook staat beschreven wat er nodig is voor de bereiding van het recept, de benodigdheden. Van zowel de ingrediënten als de benodigdheden zijn foto’s gemaakt. In dit bakboek zijn verschillende zoete en hartige recepten opgenomen: broden, cakes, koekjes en taarten.

Als u lid bent van patiëntenvereniging ‘Hersenletsel.nl’ krijgt u maar liefst 50% korting op dit boek! De kortingscode kunt u opvragen bij het landelijk bureau van Hersenletsel.nl, via tel: 026 351 25 12 of via de email: info@hersenletsel.nl

Kookboek voor mensen met afasie/NAH
Kookboek speciaal voor mensen met afasie, maar ook heel geschikt voor mensen met NAH. Met dit kookboek willen we koken weer leuk en gemakkelijk maken. De recepten zijn opgebouwd uit kleine stappen die elkaar opvolgen. De stappen zijn genummerd, en uitgewerkt met foto’s met daaronder een korte tekst. Bij elk recept staat beschreven welke boodschappen vooraf gedaan moeten worden, de ingrediënten. We hebben voor elk wat wils, namelijk: voorgerechten, vleesgerechten, visgerechten, kipgerechten, vegetarische gerechten en nagerechten.
Het kookboek voor mensen met hersenletsel:

  • 90 pagina’s met 40 eenvoudig te volgen recepten
  • heerlijke soepen, salades, hoofdgerechten en bijgerechten
  • inclusief acht vegetarische gerechten
  • handige informatie over kookhulpmiddelen
  • uitleg over kooktechnieken.
    www.verdermethersenletsel.nl/kookboek.  € 22,75

 Lekker (eenhandig) koken – Omdat ook jij het kan! (eenhandigkoken.com)

Koken met smaak, MS kookboek, Astrid Slettenhaar. Een kookboek met snelle recepten, dit in verband met vermoeidheid.

Kijk ik kook.
Kookboek voor mensen met een verstandelijke beperking. Hierin staan veel foto’s en de recepten zijn in duidelijke stappen beschreven en uitgebeeld. Voor mensen met afasie een goed hulpmiddel. http://www.bol.com/nl/p/kijk-ik-kook/9200000009855949/

Koken met NAH
Wanneer je bent getroffen door niet-aangeboren hersenletsel kan een dagelijkse handeling als koken door lichamelijke of cognitieve problemen moeizaam gaan. Cognitieve problemen tijdens het koken: het plannen, voorbereiden, overzicht houden, oplossen van problemen en meerdere handelingen tegelijk uitvoeren. Een ergotherapeut geeft tips hoe het bereiden van een maaltijd zo goed mogelijk kan verlopen.

Koken met NAH. Nicky Kerkhof. Wat doet een ergotherapeut (onder andere bij koken)? – pdf. Free Download (docplayer.nl)

Kookapps:

Foto Kookboek
Het receptenboek bevat een beperkt aantal recepten. Deze zijn, betaald, aan te vullen met andere receptenboeken. De meerwaarde voor mensen met NAH: doordat de recepten stap voor stap en ondersteund door foto’s worden uitgelegd is het heel geschikt voor mensen met cognitieve beperkingen.

Receptenmaker app
De Receptenmaker-app is je digitale kookschrift waar je jouw favoriete recepten heel makkelijk kunt verzamelen! Voer een eigen recept in of voeg snel een recept toe van bekende receptensites. Maak gebruik van de makkelijke kookstand en reken eenvoudig ingrediënten om voor het aantal personen!

Appie
Appie is de persoonlijke boodschappenhulp voor het onthouden, kiezen en doen van je dagelijkse boodschappen bij de Albert Heijn. Je kunt gemakkelijk boodschappen doen bij jouw lokale Albert Heijn, alles thuis laten bezorgen of het zelf ophalen bij een ophaalpunt. Met de Appie-app kies je zelf hoe je boodschappen wilt doen!