Dit was 3e keer dat de Vrijetijdsmarkt (voorheen de vrijwilligersmarkt!) in het centrum van Elst werd gehouden. Op deze zonovergoten dag was de Stichting Gehandicaptenplatform Overbetuwe weer met een stand en vele bestuursleden aanwezig. De SGO had speciaal Louis Wiederholt van de stichting Spierziekten Nederland uitgenodigd om allerlei hulpmiddelen te laten zien. Ook de strandrolstoel Wombat ontbrak niet. Deze middag zijn er meer dan 100 SGO goodie bags door o.a. Willeke uitgedeeld.

Voor deze editie had Marco een prijsvraag bedacht: “Wat voor een apparaat is dit?”
Bijna 30 bezoekers van de stand hebben getracht om het gebruik van dit apparaat te raden. Zo kwamen de volgende benamingen voorbij:

Luchtververser/ geurverspreider Telefoon communicatie
Medicatie box voor hulp bij innemen (nacht)Lampje/SOS lichtje
(schrik)Alarm/Gehandicapten oproep/ Alarm bij pech Ultrasoon geluid
Luidspreker / muziekdoos GPS
Luchtververser/ geurverspreider Radio

Slechts 2 deelnemers hadden het goed. Het is de NAILMAID; een nagelvijler.
Door middel van een ronddraaiende schijf worden de nagels op de juiste lengte gevijld. De SGO gaat dit apparaat inzetten bij het scholenproject, dus als uw kinderen met korte nagels thuiskomen…..

Verder zijn er diverse contacten gelegd en hebben we veel ervaringsverhalen over de service van zowel RSR als ook Medipoint gehoord. Liftproblemen, Wmo verhalen, bejegening en vragen over hulpmiddelen, we konden veel info kwijt. Een aantal zaken hebben we al opgepakt maar we nemen het vooral mee in onze gesprekken met wethouder Rob Engels.