Elk nadeel heeft zijn voordeel
In de vorige editie van ons blad heb ik geen stukje aangeleverd omdat dat door een ongeval niet lukte. Ik was enige tijd nogal beperkt in alles maar ben inmiddels behoorlijk hersteld en in staat de meeste dingen te doen als voorheen. Zo’n ongeval is natuurlijk vervelend maar er zijn achteraf zeker ook positieve dingen uit te halen. Zo was het als vrijwilliger van SGO goed om eens te ervaren hoe de wereld is wanneer je behoorlijk beperkt bent in de gewone dagelijkse dingen die je anders vooral doet zonder daarbij na te denken. Ik moest bijvoorbeeld leren hoe in bed te komen en hoe te zitten want op geen enkele normale stoel was het uit te houden. Douchen en naar het toilet werden uitvoerig geplande acties. Lezen van krant en boeken waren bijna niet te doen en je komt nergens meer zonder een beroep te moeten doen op een ander. Je gaat van alles verzinnen om de situatie te verbeteren. Uiteindelijk bleek na eindeloos experimenteren een daartoe omgebouwde oude draaibare bureaustoel bij het zitten het meeste comfort en bewegingsmogelijkheden te geven.

Allerlei hulpmiddelen kwamen mijn leven binnen

Verder leerde ik me allerlei dingen aan voor het naar bed gaan, douchen en omkleden en kwamen allerlei hulpmiddelen mijn leven binnen zoals een standaard van € 9,99 van de Ikea. Deze is prima stabiel en instelbaar voor een IPad waardoor ik weer in staat was de krant te lezen. Ondanks dat het nu niet meer hoeft blijf ik die standaard overigens gebruiken. Waardevolle lessen en extra motivatie voor inzet vanuit SGO voor medemensen met een beperking!

Ieder(in)
Sinds kort zijn we lid van Ieder(in). Dit is een landelijke koepelorganisatie voor de belangen van mensen met een lichamelijke handicap, verstandelijke beperking of chronische ziekte. Ieder(in) maakt zich sterk voor een samenleving waarin iedereen kan meedoen en niemand wordt uitgesloten. Het VN-verdrag Handicap is een belangrijke kompas. Ieder(in) behartigt de belangen op landelijk niveau zoals in politiek en maatschappelijke organisaties. Ze ondersteunt verder de lokale belangenbehartigers zoals SGO met kennis en praktische informatie.

Secretaris
Nel Achterhes heeft vanwege gezondheidsredenen moeten stoppen als secretaris. We verliezen hierdoor een zeer gewaardeerd bestuurslid en we hebben dan ook onlangs met pijn in het hart afscheid van haar genomen. Gelukkig is het gelukt met de komst van Ineke Nab de secretarisfunctie opnieuw in te vullen. Daar zijn wij ontzettend blij mee. Ineke zal zich in dit of volgend blad nader voorstellen.

Theo Bus