Zwemuur heeft plaats

Op maandagochtend van 11 tot 12 uur is er volop ruimte om te zwemmen voor mensen met een fysieke beperking, chronische aandoening. Ook voor mensen met NAH of niet-zichtbare handicap.
Door de onzekere coronatijden zijn er nogal wat mensen afgehaakt.
Zwembad de Helster in Elst is volledig aangepast. De zwemclub EZ&PC en een tiental vrijwilligers maken dit uur mede mogelijk. Er zijn speciale tarieven voor dit zwemuur.
Heb je persoonlijke hulp en heb je die nodig? Die kan gewoon mee! Of ga een keer proefzwemmen. Neem dan even contact op met Dickie 0481 37 26 17

Oproep!
Nieuwe vrijwilligers die in het team van dit zwemuur mee willen draaien zijn ook van harte welkom! Er zijn altijd veel bekwame mensen nodig om het veilig en volgens de strikte voorschriften te mogen organiseren. Men is ook op zoek naar iemand die lichte bewegingsoefeningen in het water wil geven.

Zwemmen na een beroerte, hersenbloeding of ongeluk
Zwemmen is gezond en ideaal voor herstel van motoriek en evenwicht na hersenletsel. Het creëert zelfvertrouwen en is bovendien ook een gezellige groepsactiviteit. Uit onderzoek blijkt dat niet alleen het lijf, maar ook het brein baat heeft bij regelmatig bewegen. En als je lichaam niet goed meedoet, is de gewichtsloosheid van een zwembad heerlijk om in te bewegen.
Bron: Verder met hersenletsel