Zorgkantoren met nieuwe website, begrijpelijke informatie over langdurige zorg

Langdurige zorg regelen
Op de website van zorgkantoor.nl vindt je veel handige informatie over hoe je in zes stappen Langdurige Zorg aanvraagt. Het zorgkantoor in onze regio is Menzis.
Heb je deze intensieve zorg nodig? Dan kun je een aanvraag indienen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Zij bekijken of je recht hebt op de langdurige zorg. Het zorgkantoor regelt de langdurige zorg die je nodig hebt op een manier die bij jou past. Dit kan bij jou thuis zijn of bij een zorgaanbieder.

Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ)
Vraag een indicatie voor de Wet langdurige zorg (Wlz-indicatie) aan bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je hebt recht op langdurige zorg als je voldoet aan de voorwaarden. Het CIZ kijkt welke zorg en hoeveel zorg iemand nodig heeft. Dan ontvang je een Wlz-indicatie. Deze indicatie is een besluit waarin staat dat je recht hebt op zorg vanuit de Wet langdurige zorg.

Hoe je de langdurige, intensieve zorg regelt is te zien in een video: Langdurige zorg aanvragen
https://www.vgz-zorgkantoren.nl/consumenten/pgb/filmpjes-pgb

Wat doet het zorgkantoor voor jou?
Het zorgkantoor helpt je bij het vinden van passende zorg. Het zorgkantoor kijkt samen met jou welke Wlz-zorg het beste bij je wensen, gewoonten en zorgbehoeften past. Het zorgkantoor kent de zorgaanbieders in jouw regio, zoals verpleeghuizen en instellingen voor gehandicaptenzorg en thuiszorgorganisaties. Het zorgkantoor maakt afspraken met de zorgaanbieders over de kwaliteit en de betaling van de zorg. Je kunt ook bij het zorgkantoor terecht voor cliëntondersteuning.