bontekoe

Zorgcentrum en dagbesteding Bontekoe Elst

Zo op het eerste gezicht zie je niet dat het huis aan De Kist 57 een woonzorgcentrum is. Dit heerlijke pand met lekkere tuin biedt zorg voor ouderen die 24/7 afhankelijk zijn van zorg en begeleiding. Kleinschalig en huiselijk, met voor elke bewoner een (zelf in te richten) eigen slaapkamer en veel persoonlijke aandacht. Er is nog ruimte voor nieuwe bewoners!

De overheid wil dat ouderen -de zorgvragers- zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Daarmee worden de mantelzorgers geacht ‘het maar te regelen’. Omstanders worden in veel gevallen schromelijk overvraagd. Dat leidt tot allerlei bijkomende problemen, overbelasting, irritatie en onmacht. De kleinschalige zorg van Zorgcentrum Bontekoe biedt een perfect alternatief voor de oorspronkelijke thuissituatie en de reguliere verzorgings- of verpleeghuizen. Er is zelfs ruimte voor echtparen die bij elkaar willen blijven wonen. Alle slaapkamers zijn voorzien van wastafels en ook aangepaste baden en douches worden gefaciliteerd, over de gehele benedenverdieping loopt een tilliftsysteem voor wanneer u met een tillift geholpen zou moeten worden. De tuin is er niet alleen om heerlijk beschut in te zitten, er kan ook een moestuintje aangelegd worden.

Of de zorgvragen nu te maken hebben met dementie, geheugenproblemen of (NAH) lichamelijke klachten, Zorgcentrum Bontekoe maakt de benodigde zorg passend binnen het toegekende zorgzwaartepakket van het CIZ. Het verplegend- en verzorgend personeel werkt met hoofd, hart en handen. Maar dat kan net zo goed gezegd worden van de betrokken vrijwilligers die dagelijks meehelpen bij de activiteiten in de gemeenschappelijke woonkamers. Bewoners zien vaste, vertrouwde gezichten. Die dragen bij aan ontspannen dagbesteding. De dagbesteding is overigens ook toegankelijk voor wie niet aan De Kist woont. Door de kleinschaligheid zijn de contacten persoonlijk.

Voor meer informatie stuur uw vraag naar: info@zorgcentrumbontekoe.nl of bel voor een afspraak en een bezichtiging.

Van harte welkom! 

Zorgcentrum Bontekoe De Kist 57, 6661 ZD Elst Telefoon 06-3963 3506

E-mail: info@zorgcentrumbontekoe.nl

www.zorgcentrumbontekoe.nl      Aanmeldingen voor de kleinschalige dagbesteding gaan via de Wmo van gemeente Overbetuwe www.meldingenwmo.nl

Oproep: vrijwilligers gezocht Zorgcentrum Bontekoe is nog op zoek naar vrijwilligers voor de dagbesteding, onderhoud van de tuin, aanleggen van moestuintjes, en vele andere activiteiten!