Niels de Langen

Ik ben Niels de Langen 19 jaar en paralympisch alpine skiër. Door de ziekte meningokokken sepsis ben ik net voor mijn 1ste verjaardag mijn rechterbeen verloren. Op mijn 16de heb ik besloten mijn zwaar beschadigde linkerbeen ook te laten amputeren. Ik ben op mijn 8ste begonnen met skiën bij de VGW Vereniging Gehandicapten Wintersporters. Mijn ouders hebben altijd een passie gehad voor wintersport en wilde dit ook graag aan mij meegeven. Op mijn 12de heb ik meegedaan aan een talentendag van de NSKIV. Vanuit die talentendag ben ik doorgegroeid naar WK brons op de slalom in 2017 en een 8ste plaats op de Paralympische spelen van PyeongChang 2018.

Op dit moment train ik voor het WK van 2019 waar mijn doel is een medaille mee naar huis te nemen. Het grootste doel waar alles op gericht is zijn de Paralympische spelen van Beijing in 2022. Hier ga ik voor goud!

Niels groeide op in Heteren ! Volg hem op Facebook en zijn website