Woningaanpassingen

Financieel
Woningaanpassingen vallen onder de zorgplicht van de gemeente, in het kader van de Wmo. Overigens betekent dit niet dat de gemeente Overbetuwe alle woningaanpassingen vergoedt.
Woon je in een huurhuis en wordt de huur hoger door de woningaanpassing? Of ben je noodgedwongen naar een duurdere huurwoning verhuisd? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de ruimere regels voor huurtoeslag voor mensen die vanwege handicap of ziekte in een aangepast huurhuis wonen.
Meer over ruimere huurtoeslag voor een aangepaste woning.

Woningaanpassingen van a tot z (Vilans.nl)
Als je je afvraagt wat er nodig is om zelfstandig te kunnen wonen, ga je uit van de beperkingen en problemen, maar ook van de wensen en (lichamelijke) mogelijkheden. De publicatie van Vilans is bedoeld als ondersteuning bij het realiseren van een woningaanpassing in een zelfstandige woning voor volwassenen en kinderen.
Deze publicatie wijst de weg in het traject dat doorlopen moet worden wanneer je je woning wilt aanpassen. Met behulp van het werkblad kun je de problemen en wensen in kaart brengen. Print het werkblad uit en vul het in. Het ingevulde werkblad kun je gebruiken als je op zoek gaat naar een passende oplossing en bij het aanvragen van een vergoeding.
Woningaanpassingen_van_a_tot_z.docx (vilans.nl)

Op de website Regelhulp.nl staat veel informatie over (woon)hulpmiddelen, zorgunits en woonaanpassingen.

Langer zelfstandig thuis wonen in de Overbetuwe
Ouder worden gaat vanzelf. Maar dat doen op een manier die bij je past, vraagt voorbereiding. Hoe wil je dat je leven er later uitziet? En wat betekent dit voor nu?
Deze folder geeft antwoorden en praktische tips. Ga in gesprek met je partner, buurvrouw, dochter, zoon of kennis. De ‘folder Fijn Thuis’ kan je hierbij helpen! Je kunt de folder ophalen bij het gemeentehuis of de bibliotheek, of opvragen bij Forte Welzijn.
Een Toekomstbestendig Wonen Lening kun je aanvragen als je je huis toekomstbestendig wilt verbouwen.
Info staat op de website van Overbetuwe.nl, wonen.

Andere handige websites:
www.spierziekten.nl/wettenenregels/woningaanpassingen/
http://woningaanpassing.grootveld.net/