Wonen in een huurhuis van Vivare

We kregen de vraag wat wij doen voor mensen met een lichamelijke handicap. Een leuke vraag waar we natuurlijk graag antwoord op geven!

Wij hebben met de gemeente Overbetuwe twee afspraken gemaakt. Deze helpen je bij het vinden van een geschikte woning:
De gemeente kan mensen met een lichamelijke handicap voorrang geven bij een geschikte woning. Van de gemeente ontvang je in dat geval een brief. Deze brief kun je opsturen of e-mailen naar Vivare of Woningstichting Heteren. Handig is om hierbij je inschrijfnummer te vermelden. Zij zorgen ervoor dat je dan voorrang krijgt bij de geschikte woningen.

Vivare heeft twee soorten woningen die geschikt zijn:
a. woningen om oud in te worden (levensloopgeschikt)
b. woningen voor rolstoelen.

Komt er een woning met aanpassingen vrij? Wij laten dit aan de gemeente weten. De gemeente neemt dan contact op met mensen met een lichamelijke handicap. Zo weten zij dat de woning vrij is. Daarnaast staan onze woningen altijd drie dagen lang beschikbaar, maar in dit geval zeven dagen. Op deze manier heeft de gemeente extra tijd om mensen te bereiken. Tot slot zetten wij in de advertentie welke aanpassingen de woning precies heeft.

Sociale woning huren gaat via Entree en Woonstichting Valburg
Als je een sociale huurwoning zoekt, dan schrijf je je in bij Entree (www.entree.nu). Bij Entree zijn bijna 20 woningcorporaties in de regio Arnhem-Nijmegen aangesloten. Samen verhuren zij ruim 90.000 woningen. Niet alle verhuurders in de regio bieden hun woningen aan via Entree.

Woningen in Andelst, Hemmen, Herveld, Oosterhout, Slijk-Ewijk, Valburg en Zetten kun je vinden via Woonstichting Valburg (www.wstvalburg.nl).

Meer informatie over het huren van een geschikte woning staat op www.entree.nu/hoe-werkt-het/indicatiewoningen. Elisabeth Stoeten, Communicatie-expert Vivare