Willeke dompelt kaarsen

Sinds 2,5 jaar gaat Willeke twee dagen per week met veel plezier naar haar werkplek ‘Giet en Dompel’ van de Buitenplaats in Arnhem. Jaren terug, toen ze van de LEAO kwam had ze heel graag haar middenstandsdiploma willen halen om een kaarsenwinkeltje in de Molenpoort van Nijmegen te beginnen. Helaas vonden haar ouders dat niet nodig. Dus toen ze onlangs op zoek was naar een dagbesteding bleek dit kaarsenmaken een oude droom die uitkwam. Willeke werkt heel graag aan opdrachten, ze voert deze heel precies uit. Ook kan ze prima opschieten met de andere werknemers, veelal mensen met een verstandelijke beperking. Zij is degene die moeilijke opdrachten kan maken, zoals elfenhanden of Boeddhabeelden, die ze heel precies uitvoert. Ondertussen stuurt ze met een grap en een grol de anderen ook nog aan.
Op dit moment vult ze met de collega’s 3000 grote weckflessen met gekleurde kaarsstukjes voor een klant die ze als relatiegeschenk gaat inzetten. Daarnaast is Willeke al ruim 20 jaar bestuurslid van de SGO.

Info over Giet en Dompel (Siza) staat op internet, u kunt ook in hun winkel terecht:
De Buitenplaats, Marasingel 19, Arnhem (aan de rand van park Lingezegen) ma t/vrijdag tussen 9 uur en 16 uur. Mailadres: Gietendompel.de.buitenplaats@siza.nl