Westeraam voortgang

Toegankelijkheid Westeraam, voortgang

Goed en slecht nieuws. Inmiddels zijn in de Vierslag (de nieuwste wijk in Westeraam) de straten en stoepen af. Ze zijn prima toegankelijk geworden. Het elektriciteitskastje is verplaatst en overal zijn goede op- en afritjes!

De toegankelijkheid van het gezondheidscentrum (nota bene!!!) wil maar niet opschieten, er zit geen beweging in en ook de gemeente heeft er geen invloed op. Wie is toch de eigenaar van het gebouw die dit niet gewoon oplost samen met zijn huurders?

Afgelopen weken werden onderstaande punten aangepakt:

Straten zoals de Floralaan die slechts enkele op- en afritten hebben wat volgens buurtbewoners ook tot gevaarlijke situaties leidt. Kinderwagens op de straat, kinderen die met fietsjes vallen en rolstoelers die stukken om moeten rijden. Op andere plekken in Westeraam zijn er verkeerde afritjes waarbij de goot te diep is, of slechts aan één zijde een oprit waardoor je een stuk over de weg moet. Inmiddels zijn er toezeggingen dat ze op korte termijn zullen worden aangepakt. De komende weken worden aanpassingen gedaan naar aanleiding van de aandachtspunten uit de schouw. Ze starten met de Lingebuurt (boven de Batavorum). Direct aansluitend zullen er de nodige aanpassingen worden gedaan in de Lanenbuurt (onder de Batavorum).