Werken aan een toegankelijk Park Lingezegen

Park Lingezegen is een groot landschapspark tussen Arnhem en Nijmegen. Daarbij is toegankelijkheid voor iedereen een belangrijk punt. Zo zorgen we dat iedereen kan genieten van de ruimte, rust en natuur in Park Lingezegen.

Klaar maar nooit af
Midden 2020 ging een nieuwe fase in voor Park Lingezegen. Een fase waarin we als parkorganisatie overgingen van het aanleggen van Park Lingezegen naar het beheren en verder ontwikkelen van het park. Dat doen we samen met inwoners en ondernemers uit de regio. Een van de dingen waar we doorlopend verder aan werken is de toegankelijkheid van Park Lingezegen.

(Door)werken aan toegankelijkheid
Tijdens de aanleg is rekening gehouden met de toegankelijkheid van het park. Maar in de praktijk merk je soms dat dingen nog wat extra aandacht vragen. Een goed voorbeeld zijn onze informatiepanelen. In het najaar van 2020 zijn al onze grote panelen voorzien van een brailleplaatje met QR-code. Zo kunnen ook mensen met een visuele beperking het verhaal dat op de panelen staat horen. Alle nieuwe panelen zullen voorzien worden van grotere letters en wanneer oude panelen vervangen worden wordt ook daar de lettergrootte aangepast.

Visitatie Kenniscentrum Groen & Handicap
Om meer inzicht te krijgen in hoe toegankelijk Park Lingezegen is, is in april samen met het Kenniscentrum Groen & Handicap een rondgang gemaakt door het park. Met de uitkomsten van de rondgang hebben we direct actiepunten opgesteld om Park Lingezegen toegankelijker te maken.
Zo gaan we aan de slag met het aanbrengen van (half)verharding rondom een aantal picknickbanken zodat ook scootmobiel- en rolstoelgebruikers goed bij de bankjes kunnen komen. Ook brengen we extra zitranden aan rondom een aantal verhogingen die langs het Romeinse Lint aan De Park staan. Daarmee wordt voor extra zitgelegenheid tijdens een ommetje gezorgd.

Familie-ommetjes in Park Lingezegen
Een tweede stap is het uitdenken en uitzetten van een of meerdere familie-ommetjes. Binnen Park Lingezegen zijn nu al verschillende ‘ommetjes’ uitgezet. Korte wandelingen die ieder door een deel van Park Lingezegen komen. Met dit principe in het achterhoofd willen we ook graag een (of meerdere) familie-ommetjes uitzetten: goed toegankelijke routes waar iedereen aan deel kan nemen. Deze ommetjes moeten ook goed te doen zijn met kinderwagen, rolstoel of de scootmobiel.

Denk mee!
We kunnen natuurlijk zelf van alles bedenken, maar het liefste doen we zo veel mogelijk samen met inwoners en ondernemers uit de regio. Heb je goede ideeën voor (de toegankelijkheid van) Park Lingezegen? Laat het ons dan weten, dan kijken we graag of we het samen mogelijk kunnen maken!

Youri Jongkoen
Communicatie & Persvoorlichting
T 088-0109333 | 06-18098952
www.parklingezegen.nl