Special Sports Event 2021

Special Sports Event

Zondag 26 september  2021 organiseren verschillende verenigingen uit de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard een sportdag voor mensen met een beperking waarbij sportplezier voorop staat.

Als Corona niet dwars ligt, vindt op het Vitaal Sportpark De Pas in Elst op zondag  26 september de 4e editie van het Special Sports Event plaats: jong en oud met een beperking worden (weer) verleid om te komen sporten en bewegen.

Deze keer wil de organisatie laten zien wat er allemaal mogelijk is op het Vitaal Sportpark door de bezoekers ook nog op een andere manier in beweging te brengen. Er komen 2 spectaculaire attracties: een luchtkussen stormbaan en een interactieve danswedstrijd. Ook zal er gezellige muziek zijn vooral aan het begin en op het einde.

De ontvangst is vanaf 10.00 uur. Om 10.30 uur is de opening en gezamenlijke warming up.

Tussen 11.00 en 13.00 uur zijn er clinics en demonstraties van verschillende (Overbetuwse) sporten: voetbal, hockey, tennis, volleybal, basketbal, judo, paardrijden, zwemmen, badminton, slow sports voor visueel beperkten, gym-extra, vissen en scouting. Het geheel wordt opgeluisterd met muziek en optredens.

Met s.v. Spero Voetbal+ zijn we altijd zeer betrokken bij dit tweejaarlijkse bijzondere evenement.

Voetbal+

In een eerder bericht hebben we melding gemaakt van het bestaan van Voetbal+, de afdeling bij voetbalvereniging Spero, die de mogelijkheden biedt in de gemeente Overbetuwe  om op aangepaste wijze de voetbalsport te beleven. De persoonlijke aandacht die Voetbal+ je biedt, geeft je een garantie om binnen je eigen mogelijkheden te kunnen sporten. Sinds de oprichting in 2016 is het ledenaantal gegroeid en zijn we trots op ons begeleidingsteam van trainers, keeperstrainers, leiders en verzorgers.
De trainingen vinden plaats bij s.v. Spero op een kunstgrasveld en er wordt elke vrijdagavond van 18:00 tot 19:00 uur getraind, door sponsoring hebben we een rijkdom aan ballen, hesjes en spelmateriaal. Kijk voor een impressie op de facebookpagina van Spero, er staat een complete wedstrijd op tegen Dreumel.