Verhuisd naar de Andalhof

In juni is het woonzorgcomplex de Andalhof in Andelst opgeleverd. Met een indicatie voor ‘zorg met verblijf’ kun je wonen in een appartement van Andalhof, er zijn 35 ruime appartementen die van alle gemakken zijn voorzien. De meeste bewoners zijn vanuit de Hoge Hof (Herveld) overgehuisd. De Hoge Hof zal volgend voorjaar gesloopt worden. Er komen seniorenappartementen, rijtjeswoningen en zorgwoningen voor jongeren voor in de plaats.

Het is even wennen voor de nieuwe bewoners in het prachtig gebouw. We spraken met iemand die regelmatig op bezoek gaat bij haar lieve, oudere overbuurvrouw, eerst in de Hoge Hof en nu dus in de Andalhof. Ze is vol lof over de prachtige en ruime kamers en badkamer bij elk appartement. Ook de zorg is weer prima. Het personeel stimuleert dat de warme maaltijd in de buurtkamer wordt gegeten. Dat is gezellig en het personeel kan zien of er voldoende gegeten wordt.

Maar ze merkt bezorgd op dat het voor deze mevrouw op die hoge leeftijd (tegen de 100) niet makkelijk is om te wennen. Een ander gebouw, andere routes, een lift, lange gangen. Zeker als je eerst op een gang woonde waar mensen bij elkaar naar binnen konden lopen om een praatje te maken. De zorg was daar altijd bereikbaar, er was altijd wel iemand in de buurt. Die situatie is nu heel anders, voordeuren moeten dicht, andere buren en lege gangen… en de ‘zorg’ loopt zich uit de naad, omdat ze te weinig collega’s hebben!!

Best wel reden voor veel zorgen bij mevrouw zelf en ook bij haar mantelzorgers. Gaat dit wel lukken….