Van de bestuurstafel

Zomer is altijd al komkommertijd maar nu lijkt door corona en de lange tropische periodes het openbare leven en het daarbij horende vertier helemaal platgeslagen. Waar we voorheen de zomer wel doorkwamen met erop uit trekken, vakanties, EK’s en WK’s atletiek, voetballen, hockey en de wielrenners in de  Giro d’Italia en Tour de France, tennissen op Roland Garos en Wimbledon moeten we het nu vooral doen met eindeloze herhalingen op tv en een koel glaasje in onze achtertuin of op het balkon.

Veel gaat er tot op heden niet door en veel van wat nog wel mag, gaat niet vanwege de hitte. Gelukkig lijkt er weer het een en ander in beweging te komen ondanks de continue dreiging van corona en dus het risico dat het toch weer afgeblazen moet worden. Zo zijn er weer wat voetbalwedstrijden te zien. Weliswaar zonder publiek maar altijd beter dan een goal van Van Basten voor de 327e keer te zien. Ook lijkt de Tour de France van start te gaan. Hopelijk gaat het weer ook wat meewerken zodat we in elk geval weer lekker veel naar buiten kunnen zonder het risico bedwelmd te worden door de hitte.

 

Binnen SGO proberen we ook weer voorzichtig het een en ander op te starten. Het zwemmen is alweer begonnen en ook als bestuur zijn we weer bij elkaar gekomen om een nieuwe start te maken. Overleggen met gemeente gaan na de zomerperiode gepland door waarbij momenteel naast praktische zaken een nieuwe visie op het sociaal domein onder andere met ons besproken wordt. Dit is een belangrijk onderwerp want hier gaat het onder meer om wat de gemeente in de nabije toekomst gaat doen voor mensen met een beperking en hoe de gemeente dat vervolgens invulling gaat geven. We ervaren gelukkig een luisterend oor bij de gemeente maar wat er uiteindelijk mee gaat gebeuren moet nog blijken. We gaan echt voor een goed resultaat en is dat onvoldoende dan kan het na deze hete zomer wellicht ook nog een hete herfst worden!

 

Theo Bus