Vakantie

Eindelijk, eindelijk is er een einde gekomen aan alle maatregelen welke genomen waren tijdens het Coronatijdperk. Het lijkt wel alsof niemand er moeite mee heeft om het mondkapje thuis te laten en weer met z’n allen in een bar of restaurant te zitten. Zelf was ik verbaasd hoe snel ik weer gewend was aan het ‘gewone’ leven. En bij het ‘gewone leven’ hoort ook vakantie en op vakantie gaan en dat kan nu ook weer.

Sinds de jongens bij ons niet meer meegaan op vakantie, is het altijd puzzelen wat we met z’n drietjes gaan doen. Leidend hierin is dat Yasmine het leuk heeft. Gerrit Jan en ik houden van een museumbezoek, maar alleen naar schilderijen kijken, daar maken we Yasmine niet blij mee. Vóór de Coronapandemie hebben we met z’n drieën door Nederland gefietst. Om precies te zijn, van Elst naar Haarlem. Gerrit Jan en Yasmine op de tandem, ik ernaast op mijn eigen fiets en alle bagage achterop. Dat laatste is nogal een dingetje, want Yasmine slaapt met een CPAP en die vult zelf al een hele fietstas. Maar eerlijk is eerlijk, zo’n fietstocht, weliswaar op een elektrische fiets, dagelijks zo’n 50 a 60 kilometer is prima te doen. En al helemaal als we er nog een heerlijke koffie- en lunchpauze tussen inlassen. De nachten brachten we door in een hotel, dat was wel zo aangenaam na zo’n dag fietsen.

Voor dit jaar zijn we er nog niet uit. Yasmine heeft drie weken vakantie. Ze logeert in ieder geval twee keer één week op Spelderholt. We hebben dat al eind 2021 aan moeten geven, toen was nog helemaal niet bekend welke kant de Coronapandemie op zou gaan, dus hebben we die weken maar geboekt. In de tussenliggende week is ze thuis. Als we haar vragen wat ze het liefste doet, is dat ‘chillen thuis’. Het hele jaar door is ze door de week druk met stage, woonvaardigheden, woont ze in een groep met 15 anderen, wassen en van alles en nog wat. Daar komt ze op de vrijdag moe van thuis. Op de zaterdag is het paardrijden 1 x per 2 weken en elke week zwemmen. Op zondag kijkt ze het liefst de hele dag filmpjes op Youtube…….aan de ene kant snap ik het wel, maar als ouder vind ik het toch lastig om dat de hele dag toe te staan. Dus proberen we haar op zondag toch te verleiden om een fietstochtje te maken en dat lukt meestal ook, maar van harte gaat dat meestal niet.

Dus we puzzelen nog even door wat we in die tussenliggende week gaan doen. Ik had haar nog beloofd om samen met mij een nachtje te gaan slapen in De Poort in Groesbeek. Een fijne plek met veel rust en stilte, waar we op de fiets heen kunnen en lekker kunnen wandelen, spelletjes doen, eten en slapen. We zouden dat al eerder doen, maar dat ging vanwege de Coronamaatregelen niet door. Dus wie weet is het nu de tijd ervoor. Ik zal eens kijken of er in juli plek is.

Lidy