Samen met Lia maakten we op een koude, winderige dag een rondje door de Randwijkse Waard. Het recreatiegebied is bijna klaar en er wordt al volop gebruik van gemaakt. Het is een prachtig gebied waar we als SGO al minstens 10 jaar bij betrokken waren. Met als resultaat dat het overgrote deel goed toegankelijk is geworden, mede ook dankzij de inzet van Dorpsraad Heteren.

Vorig jaar was het strand nog niet bereikbaar, inmiddels zijn er twee hellingbaantjes aangelegd en kun je tot op het strand rijden. Het vogeluitkijkpunt is 100% geschikt voor rolstoelgebruikers, via een keurige hellingbaan is de nieuwe visplek aan de Kastanjelaan goed bereikbaar. Het hele gebied heeft brede verharde paden, je kunt op het hondenveld komen, en ook bij het passantenhaventje en op het uitkijkpunt bij de vaargeul (favoriet van Lia).

Toch vragen we ons nog een paar dingen af

  • De kade waar ook de boten het water in kunnen aan Steenoord, waarvoor dient deze? Komt daar nog de geplande vissteiger voor rolstoelers? De helling daar is zeer steil voor rolstoelers.
  • Komen er nog borden voor invalidenparkeerplaatsen?
  • Zijn de toegangshekjes geschikt voor scootmobielers, waar kunnen zij het gebied in? Als hetzelfde hek een slag langer en breder zou zijn kan het wel.
  • Met een mobiliteitsbeperking kun je niet bij de zwerfkeien komen. Hier worden ook lezingen en muziekvoorstellingen gegeven. Waarom is er geen veilig pad naar deze plaats?

We gaan samen met de Dorpsraad Heteren kijken of er een vlonder op het strand kan komen zodat ook de wat minder mobiele mens daar het water in kan.

Op de valreep ontvangen we goed nieuws! Er zijn vergevorderde plannen om de twee dijkafgangen, bij de Kastanjelaan en de Bretagnesingel, te vernieuwen. Hierdoor kun je per scootmobiel, rolstoel of rollator veilig het gebied in.