Stop de Regelkolder

Er is landelijk een nieuwe petitie gestart door mantelzorgers. Ze krijgen te maken met brieven in onbegrijpelijke taal, stapels formulieren en ingewikkelde regels. Dat is allemaal kostbare tijd die niet aan zorg voor een naaste kan worden besteed. Ook bij Stichting Gehandicaptenplatform Overbetuwe zijn ze klaar met alle regeltjes en formulieren.
Margrethe Wijnen is mantelzorger van haar dochter en vrijwilliger bij Stichting Gehandicaptenplatform Overbetuwe. Ze start elke maandagochtend met het bellen van allerlei instanties. Hoe staat het met dit? Is dat al geregeld? Is het mogelijk om een plafondlift te krijgen? Met die laatste vraag is ze nu al ruim een jaar bezig. Nadat ze een melding voor een plafondlift had geplaatst, dacht Margrethe dat het balletje was gaan rollen. Maanden later kreeg ze pas te horen dat ze ook een aanvraag moet doen. Nu ruim een jaar later hangt er nog steeds geen plafondlift in de kamer van haar dochter.
Met de petitie ‘Stop de #regelkolder’ hopen mantelzorgers dat het stopt met alle onduidelijkheid. De regelkolder kost ze veel tijd die niet aan zorg voor een naaste kan worden besteed.
Meer informatie over de petitie en Stichting Gehandicaptenplatform Overbetuwe is te vinden op www.mantelzorg.nl en www.sgo-overbetuwe.nl.