Uniek Sporten
Sporten en bewegen is gezond, maar ook erg leuk om te doen! Het is goed voor de conditie, je wordt er fit en vrolijk van, en tijdens het sporten kun je sociale contacten opdoen. Daarom vinden zij dat sport belangrijk is voor iedereen. Een handicap hoeft daarbij geen belemmering te zijn. Middels Uniek Sporten wil Fonds Gehandicaptensport ervoor zorgen dat nog meer mensen met een handicap kunnen genieten van sport en bewegen. Gemeente Overbetuwe werkt samen met “Overbetuwe Beweegt”.
Binnen een straal van 15 km vind je al een aanbod (bijvoorbeeld voor fysieke beperking) van 96 sportclubs, van zwemmen en voetbal tot rolstoeldansen, schieten en schermen.
Kijk voor info op www. OverbetuweBeweegt.nl en op  www.Uniek Sporten.nl

EZ&PC, Zwemuur
Elke maandagochtend is er een speciaal zwemuur voor mensen met een motorische beperking (ZMFB) in de Helster in Elst. Dit uur is bedoeld voor mensen die als gevolg van een beperking niet kunnen deelnemen aan één van de overige zwemuren van EZ&PC. Onder mensen met een fysieke beperking wordt niet uitsluitend zichtbare handicaps verstaan.
Het zwemuur wordt begeleid door meerdere kaderleden op de kant en in het water. Het bad en de vereniging beschikken over de voorzieningen en het oefenmateriaal om de leden op adequate wijze toegang te verlenen tot het water en een gevarieerd programma aan te kunnen bieden.
Zwemmen Met Fysieke Beperking – EZ & PC (ez-pc.nl)

Koprol
De Nijmeegse Stichting Koprol organiseert sport- en spelactiviteiten voor mensen met een beperking. Het gaat hier om mensen die graag willen sporten en niet (meer) kunnen deelnemen aan het reguliere sportcircuit. Zo organiseert Stichting Koprol bijvoorbeeld sport- en spel voor mensen met COPD of een hartaandoening, rolstoelbasketbal, en zwemmen voor kinderen van 6 tot 12 jaar met een handicap.
Alle activiteiten vinden plaats onder deskundige begeleiding van fysiotherapeuten en bewegingsagogen, en zijn afgestemd op de mogelijkheden, wensen en belastbaarheid van de sporters. Op dit moment sporten zo’n 400 mensen wekelijks bij Koprol. www.stichtingkoprol.nl

ISVA
Isva is de afkorting voor Invaliden Sportvereniging Arnhem en omstreken. De leden hebben allen een beperking. De ernst van de beperking doet er niet toe, ISVA is er voor de mens die wil sporten. ISVA wil één vereniging zonder drempels zijn. Zij zijn niet tegen de “gewone” sportverenigingen, in tegendeel. ISVA werkt samen met deze verenigingen en met de sportbonden. Zij vinden het belangrijk dat een sporter zich thuis voelt bij een vereniging, welke dat ook is. Hun leden komen uit vele gemeenten, zoals de naam al aangeeft Arnhem en omstreken. De vereniging is gevestigd in Arnhem, al ons sportaanbod (ca 15) is daarom in Arnhemse accommodaties. Kijk voor meer info op www.isva.nl

KADANS Dansen in Nijmegen en Arnhem
Danslessen voor mensen met Parkinson,  MS, reuma, beperkingen,
Kadans Beweegt in Arnhem en Nijmegen