Column van Margrethe

Voorheen werkte ik in de kinderopvang (BSO). En nog vroeger werkte ik in een recreatieteam op een camping. Ook ben ik jarenlang lid en leiding geweest bij Scouting. Ik ben altijd bezig met activiteiten organiseren en creatief bezig.

Mark is ook iemand die graag met zijn handen bezig is en thuis in de schuur motoren verbouwt en dingen in en om de tuin en het huis opknapt en verfraait.

Die creativiteit kunnen we goed gebruiken in de zorg voor onze dochters. We bedenken allerlei dingen om hen samen en met anderen te kunnen laten spelen. Omdat Zaza met haar handen niet alles kan zoals wij, is het altijd een uitdaging om haar lekker te laten spelen. Speelgoed moet motorisch te doen zijn maar wel uitdagend genoeg. Wat was ik blij toen ze met haar fantasie ging spelen! Met fantasie kan je alles! Ik hoop dat ze daar nog lang met plezier mee speen kan. Dat is eigenlijk het mooiste speelgoed.

Zand-watertafel,
Bij deze zand-/watertafel kan je met de rolstoel eronder rijden en andere kinderen kunnen er omheen staan en spelen. Het is gewoon een oude tafel waar we een bak en pannetjes in gemaakt hebben.

Het autospel:
Van een oude incomplete puzzel maakte ik dit spel, aan de ene kant kan je met de dobbelsteen de auto’s over verschillende wiebelweggetjes laten rijden en dat voelt ook leuk. En aan de andere kant staan weggetjes, een rotonde en een parkeerplaats.  Ik maakte dit omdat zij haar arm niet zo hoog kan doen zoals bv nodig is voor een speelgarage. En het opstaande randje zorgt ervoor dat de auto’s niet te ver wegrijden want dan kan ze er niet meer bij. Ze kan niet even opstaan en erheen lopen.

Schroefbord
Mark en Pippi maakten onlangs dit schroefbord, zo kan Zaza oefenen met de draaiingen maken met haar hand en ze vindt het gewoon heel leuk!