Speeltuin in Doornenburg is toegankelijk!

Deze speeltuin ligt vlakbij het kasteel, aan de rand van het dorp. In 2002 is de speeltuin geheel gerenoveerd naar de eisen van deze tijd en toegankelijk gemaakt voor alle kinderen. Zo is er voor alle leeftijden speelplezier. Ook zijn er voor de mindervaliden speeltoestellen aanwezig. Het terrein is goed toegankelijk met rolstoel, buggy of rollator. Alle speeltoestellen voldoen aan de daarvoor gestelde eisen. De speeltuin beschikt ook over een multifunctioneel speelplein waarop je kunt voetballen, basketballen, skeeleren, skaten. Er liggen deels onder een zandlaagje berijdbare matten.
De dagkaarten kosten 1,50 euro per kind per dag.
www.speeltuindoornenburg.nl

In juni vond de opening plaats van PumpTrack Doornenburg
Een pumptrack is een aaneengesloten circuit met bulten en kombochten, die elkaar ritmisch opvolgen. Je kunt het zien als een kruising tussen een BMX-baan en een skatepark. Daardoor is het geschikt voor crossfietsen (BMX), mountainbikes, stuntstepjes, loopfietsen, inline skates, longboards en skateboards. Dus eigenlijk voor alle fiets- en skatesporten.
Per Rolstoel: een groot deel van de PumpTracks zijn ook nog eens inclusief! Deze zijn namelijk ook toegankelijk voor een rolstoel. Of je laat jezelf voortduwen en begeleiden of je daagt jezelf uit door de bumps zelfstandig te nemen.